Erik en Gea Flint nemen afscheid van De Duif Mannenmode. Foto: Leander Grooten
Erik en Gea Flint nemen afscheid van De Duif Mannenmode. Foto: Leander Grooten Foto:

De Duif Mannenmode in nieuwe handen

Erik Flint draagt kledingwinkel over

Door Leander Grooten

WINTERSWIJK – De opa van Erik Flint startte in 1904 een kledingwinkel op de Wenterse markt. Sindsdien is De Duif Mannenmode een begrip in het Achterhoekse dorp. Flint heeft besloten vanaf 1 januari 2018 de zaak over te dragen aan Frans Migchelsen. Zelf gaat hij zich richten op nieuwe ambities en bestaande passies.

Mannenzaak
Een kledingzaak voor mannen in een tijdperk waarin webwinkels de zaken lijken over te nemen, dat heeft anno 2017 toch geen bestaansrecht meer? Volgens Flint wint internet het nooit van de lokale winkelnering. "Zolang het kennen en gekend worden voorop staat, kan daar geen webwinkel tegenop." Voor de ondernemer is altijd het menselijk contact het belangrijkste. Persoonlijke gesprekken van man tot man onder het genot van een kopje koffie. "Dan gaat het allang niet meer om de kleding, maar draagt het bij aan de winkelbeleving." De gedreven winkelier deelt zijn visie met zijn opvolger, Frans Migchelsen.

Het juiste moment
De 56-jarige ondernemer neemt weloverwogen afscheid van hetgeen zijn dagen de afgelopen 35 jaren vulde. Een combinatie van factoren lag hieraan ten grondslag. Flint liep al langer rond met de gedachte om op andere vlakken te ondernemen, maar concreet was dat nog niet. "En eigenlijk nog steeds niet, ik wil van alles."
Bovendien liet vaste medewerker bij De Duif, Frans Migchelsen, vallen een eigen onderneming te willen beginnen. "Maar deze man is perfect voor De Duif, ik zou niet willen dat hij weggaat."
En zo raakten de ideeën van de Achterhoeker in een stroomversnelling. "En ik ben zo'n type die ergens vol voor gaat, dus mijn andere plannen zouden tot niks leiden als ik dit aanhoud," zo vertelt hij met voldoende zelfkennis.

Ambities
Erik Flint fietst zijn hele leven al. "Ik ben een sporter, ik fiets vanaf mijn zestiende jaar en ik loop hard. Ik zou er graag meer tijd aan besteden." De bevlogen ondernemer heeft diverse doelen die hij na wil streven, waarbij fietsen zeker een onderdeel is. "Ik zie mogelijkheden in Winterswijk om met mijn eigen passies bij te dragen aan de centrumvernieuwing." Met enthousiasme vertelt hij over de brainstorm waar hij momenteel in zit. Ook zijn echtgenote Gea bruist van de ideeën. Zij heeft recentelijk een appartement gekocht om te verhuren aan toeristen. "Dit is de beste timing om onze ideeën te verwezenlijken en te combineren."

Loslaten
Een onderneming 35 jaar leiden, is meer dan een baan. Gea Flint: "Het is als ons vierde kind. We zijn hier zo'n beetje altijd en hebben het zien groeien. Maar nu laten we het los." Met hun Winterswijkse roots en ambities in de directe omgeving van het pand, zal het echtpaar vaak genoeg vernemen hoe het Migchelsen vergaat.
"Misschien is dat aan het begin best moeilijk. Ze zeggen dat het een paar maand duurt, voordat je je hebt los gewrikt." In januari verzet hij zijn zinnen nog met het racefietsen van 200 kilometer. "En vanaf februari stort ik mij op mijn nieuwe plannen. Bovendien heb ik het volste vertrouwen in Frans en zijn vrouw Bianca. Wat mij betreft kijk ik niet terug, maar vooruit naar een begin van een nieuw tijdperk, voor zowel De Duif Mannenmode als voor mezelf."

Bedanken
Erik en Gea Flint willen iedereen bedanken die in de loop der jaren klant is geweest bij De Duif Mannenmode. "Er zijn zoveel mensen waar we een vertrouwensband mee hebben opgebouwd. Sommigen zien we misschien niet meer. Dat gaan we missen."