Mazars neemt Ten Kate Huizinga over

WINTERSWIJK - Per 1 januari neemt Mazars Ten Kate Huizinga Accountants en Belastingadviseurs over. Mazars en Ten Kate Huizinga gaan, onder de naam Mazars, samen werken aan de verdere groei en professionalisering van Mazars in Oost-Nederland.

Ten Kate Huizinga is het grootste onafhankelijke accountantskantoor in de regio. Wim Lubben, lid Raad van Bestuur Mazars: "Mazars ziet Ten Kate Huizinga als de juiste partij om haar praktijk in Oost-Nederland uit te breiden. Het is een gerenommeerd kantoor met een solide reputatie, waardevolle expertise en een interessante klantenkring. Ook de sectorexpertise van Ten Kate Huizinga sluit naadloos aan bij de strategische ambities van Mazars op het gebied van marktontwikkeling. Bovendien herkent Ten Kate Huizinga zich volledig in de waarden en de persoonlijke benadering van Mazars. Wij zijn overtuigd van de economische potentie van de regio en hebben vertrouwen in de regionale arbeidsmarkt."
Rob Blokhuis, directievoorzitter Ten Kate Huizinga: "Ten Kate Huizinga ziet in Mazars de ideale partner voor het verder professionaliseren van haar dienstverlening."
Mazars is gespecialiseerd in accountancy, belastingadvies en consultancy. Mazars combineert diepgaande kennis van de regels van nu met de passie voor de uitdagingen van de toekomst. Zo draagt Mazars bij aan het duurzame rendement van (internationale) ondernemingen, organisaties in de publieke sector, mkb-ondernemers en vermogende particulieren. Mazars heeft in Nederland 750 medewerkers en is onderdeel van de Mazars Groep, die actief is met 20.000 professionals in 81 landen.
Ten Kate Huizinga is een middelgrote accountants- en adviesorganisatie. Met 11 partners en 170 medewerkers bedienen zij vanuit vestigingen in Twente (hoofdkantoor in Enschede), de Achterhoek en Gelderse Vallei, sinds 1947, middelgrote en grote ondernemingen. De organisatie verleent diensten op het gebied van accountancy, audit, belastingadvies en corporate finance.


Dalende lijn WW zet door in Achterhoek

ACHTERHOEK - Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek is bijna 24% lager dan een jaar geleden en 3,3% lager dan vorige maand. Daarmee daalde het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek sterker dan gemiddeld in Nederland.

Eind november telde de Achterhoek 5.236 WW-uitkeringen. Dat zijn er 178 minder dan vorige maand, een daling van 3,3%. Vergeleken met een jaar geleden is het aantal uitkeringen met 23,7% afgenomen. Dat zijn 1.623 WW-uitkeringen minder. Daarmee zet de dalende trend van de WW ook in de Achterhoek onverminderd door.
Door de afname van het aantal WW-uitkeringen daalt ook het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen in verhouding tot de beroepsbevolking. Eind november is het WW-percentage in de Achterhoek 3,4%. Dat is gunstiger dan het landelijke aandeel van 3,8%.


Gemeenten ronden
inkoop Wmo en
Jeugdhulp succesvol af

ACHTERHOEK – Inwoners die zorg of ondersteuning ontvangen vanuit de Wmo en/of Jeugdhulp kunnen daar in de Achterhoek ook in 2018 op rekenen. Deze week hebben de Achterhoekse gemeenten de inkoopronde voor 2018 succesvol afgerond. De gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek, Oost Gelre en Winterswijk hebben voor 2018 ruim 200 zorgpartners gecontracteerd. Zij leveren komend jaar de benodigde zorg en ondersteuning aan inwoners die via de gemeenten gebruik maken van Wmo en Jeugdhulp.

In de afgelopen periode hebben alle zorgaanbieders de mogelijkheid gehad zich in te schrijven voor het leveren van Wmo- en Jeugdhulp in de Achterhoek. Dit gebeurde via een inkoopprocedure, waarbij goed wordt gekeken of de aanbieders voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Ditmaal bleek het nodig om de inschrijfronde nog een extra keer open te stellen, omdat niet alle (huidige) aanbieders in staat bleken om tijdig aan de inschrijfeisen te voldoen. Desondanks is het in de Achterhoek gelukt om ruim voor 1 januari 2018 de inkoop af te ronden.

Veruit de meeste aanbieders die op dit moment zorg en/of ondersteuning leveren in de Achterhoek, zijn ook voor 2018 gecontracteerd. Een kleine groep (ongeveer vijftig aanbieders) is voor 2018 niet opnieuw toegelaten. Dit heeft echter géén gevolgen voor inwoners die op dit moment zorg en ondersteuning van deze aanbieders ontvangen. Wie nu zorg of ondersteuning krijgt, behoudt deze van de vertrouwde aanbieder. Anders gezegd: de zorgcontinuïteit blijft in 2018 gewaarborgd. De enige consequentie is dat deze aanbieders in 2018 geen nieuwe cliënten krijgen aangereikt vanuit de gemeenten. Uiteraard kunnen deze aanbieders besluiten om bij de volgende inkoopronde, in april 2018, alsnog mee te doen. Voldoen zij dan aan alle vereisten, dan krijgen zij alsnog een contract in de Achterhoek en kunnen zij weer nieuwe cliënten aannemen.