Maren de Koning (rechts) op het derde treetje van het podium. Foto: PR
Maren de Koning (rechts) op het derde treetje van het podium. Foto: PR Foto:

Maren de Koning en Douwe Bentsink op erepodium in Eibergen

WINTERSWIJK - In de vierde wedstrijd van de Twentse crosscompetitie heeft atletiekvereniging Archeus uit Winterswijk drie keer een podiumplaats behaald. Maren de Koning knokte zich bij de meisjes C naar een keurige derde plaats.

Douwe Bentsink was in een felle strijd verwikkeld met zijn concurrent van Tion Enschede. Hij moest het ditmaal afleggen met een paar seconden verschil, maar finishte keurig als tweede. Zowel Douwe als Maren doet nog steeds mee voor een podiumplaats in het eindklassement. Luke Hiddink finishte als vierde bij de jongens C. Met nog twee races te gaan is ook Luke nog niet uitgeschakeld voor een podiumplek in het eindklassement.
Petra Meinen liep bij de dames senioren (12 km) naar een heel mooie derde plaats in 57.10.
Bij de jongens D weerde Mart Hallers zich voortreffelijk. Hij gaat elke race beter lopen en eindigde net buiten de top 10.
De vijfde en zesde (laatste) wedstrijd zijn in Almelo (31 december) en Enschede (7 januari).


Unieke koppositie WSG

WINTERSWIJK - Voor het eerst in de geschiedenis is WSG koploper in de landelijke derde klasse. Vanwege de korte "winterstop" kunnen de Winterswijkse schakers daar nu zeven weken van genieten. Het tweede team gaat als koploper de hoogste regionale klasse in.

Het moet wel gezegd dat WSG 1 tot nu toe vooral de laaggeklasseerde ploegen op de ranglijst heeft gehad, de echte tests moeten nog komen. Tegen Hardenberg 2 was er geen vuiltje aan de lucht. De gasten werden met 6-2 verslagen.
Henrik Lösing en Gerard Harbers hadden hun ploeg in een vooruit gespeeld duel al op 2-0 gezet. Khaled Darwisch speelde met een pion minder vol op de aanval en won alsnog. Klaudio Kolakovic zette een batterij neer met loper en dame. Daarmee brak hij de koningsstelling open. Han Schuurmans kon het evenwicht in de partij nooit verbreken, maar met zijn remise waren de matchpunten binnen. Arjan van Lith speelde voor de tweede keer in korte tijd dit seizoen remise tegen Joan Reinders. Reinhard Funke zag zijn actie mislukken en verloor. Jochem Mullink had een remiseachtig toreneindspel, maar de landelijke topscorer ging er nog eens anderhalf uur voor zitten en wist uiteindelijk toch nog te winnen en bracht de stand op 6-2 en zijn score op 5 uit 5.
Na de puntendeling tegen ENO heeft WSG 2 tegen Drienerlo de draad weer opgepakt (5-3). Dick van Wamelen had al snel een gewonnen stelling, daarna was het lang wachten. Herby Aalbers kwam na een partij met veel wederzijdse dreigingen remise overeen. Marcel Krosenbrink zag in goede stelling een vork over het hoofd en verloor. De andere partijen haalden de tijdcontrole. Het was echter al wel duidelijk dat Henri Abbink ging winnen, al spartelde zijn tegenstander lang tegen. Hennie Meijer had ook afgewikkeld naar een gewonnen stelling, terwijl Emma de Vries in de tijdnoodfase het hoofd koel had gehouden en twee pionnen meer had. Ook zij won. Sein voor Dick Boogaard om remise aan te bieden. Met een kwaliteit minder wilde zijn tegenstander nog verder maar remise was onvermijdelijk. Bert te Sligte was vanuit een ogenschijnlijk behoorlijke stelling in de tijdnoodfase in de problemen gekomen en kwam dat niet meer te boven. In dezelfde klasse verloor WSG 3 met 5½-2½ van Almelo. Met een fraaie overwinning van André Houwers en drie remises van achtereenvolgens Han van de Laar, Gerard Klein Langenhorst en Luc van Harxen was het vat leeg. Remko Algera verwisselde twee zetten, Peter Rijntjes gaf al in de opening een paard weg, Henk te Brinke werd weggedrukt en Frank Lehr overzag torenwinst.


Fantastische dressuurresultaten WRPC-leden

WINTERSWIJK - Marloes Schieven kwam aan start in Haaksbergen. Met haar paard Joëlle reed zij in de L1 dressuur naar een mooie tweede plaats met 186,5 punten.

Marica Delger zadelde D pony Poppings Annabell op voor een wedstrijd in Zevenaar. Zij reed twee mooie proeven in de B dressuur die beloond werden met twee maal de eerste prijs met 196 en 203,5 punten.

Anouk Siebelink ging op 16 december naar Vorden. Daar reed zij mee in de rijstijlcompetitie van Devoucoux zadels. In deze competitie worden de deelnemers op 10 onderdelen beoordeeld waaronder onder andere ontspanning, nageeflijkheid, rechtgerichtheid, houding en zit en effect van de hulpen. Anouk, die met haar paard Gillmore uitkomt in de klasse L1 dressuur reed 72 punten bij elkaar en behaalde de achtste plaats. Daarmee is deze combinatie geselecteerd voor de Devoucoux finale in Harmelen op 17 februari 2018 en maken zij kans op een prachtig zadel.

Tessa Delger ging 17 december met D pony Poppings Annabell en E pony Cindi op weg naar Ambt-Delden. Daar scoorde zij met Poppings Annabell in de L1 dressuur twee keer de eerste prijs met 197,5 en 218 punten.

Met Cindi deed zij daar niet voor onder en behaalde in de klasse M1 dressuur ook twee keer de eerste prijs met 198 en 194 punten.

Douwe Bentsink op het tweede treetje van het podium. Foto: PR