Afbeelding

Skopein Wivoc DS1 wint

WINTERSWIJK - Zaterdag 16 december speelde Skopein Wivoc dames 1 een wedstrijd tegen Halley dames 2 uit Wehl. De topper van de week was deze keer: Renske Geelen, 10 jaar oud. De laatste competitiewedstrijd van dit jaar, wilde het team perse met een overwinning afsluiten.

Door een wisseling in de teamopstelling stond Lotte Schonewille in de basis. Men begon wat gespannen. Dan stonden ze voor, dan weer achter. Bij een stand van 20-20 werden er prachtige punten gescoord door beide partijen. Uiteindelijk was het Wivoc dat aan het langste eind trok. Eindstand 1e set: 28-26

In de volgende sets waren de dames van Skopein Wivoc duidelijk beter. De pass was prima, zodat alle aanvallers bediend konden worden.
De tweede set werd gewonnen met 25-18.
De derde set was redelijk gelijk aan de tweede set. Er werd niet gewisseld. Deze set werd gewonnen met 25-15.
De vierde set liep goed en er werd geconcentreerd gespeeld. Uitslag 25-12

Bij een voorsprong van 2-0 in sets is het altijd moeilijk om dit vast te houden. Toch slaagde Skopein Wivoc dames 1 erin om ook de volgende twee sets de vaart er in te houden. Uitslag 4-0. Met één à twee wedstrijden minder dan de concurrenten, staan de dames van trainer Wilhem de Ruiter met 25 punten uit 9 wedstrijden op een zevende plek.

Lara op hoogste treetje van podium

WINTERSWIJK - Vorige week vond in de Sazahal in Doetinchem de tweede voorronde van de derde divisie plaats. Instappers Lara en Imke mochten in de eerste ronde aan de slag. Imke heeft wat steekjes op rek en balk laten vallen eindigde daardoor op een twintigste plek. Lara ging net als in de eerste wedstrijd als een speer. Met prima oefeningen mocht ze voor de tweede keer op de hoogste trede van het podium plaatsnemen.

Ronde 2 was voor de pupillen 1 en 2. Ook Shania turnde een mooie vierkamp en werd in de einduitslag heel mooi tweede. In de andere baan turnden Lot, Frederieke en Dani. Met wat verbeterpuntjes hier en daar werkten zij hun wedstrijd af. Lot is zaterdag net als vorige keer keurig op een derde plek geëindigd. Frederieke en Dani kwamen vlak na elkaar op de 12e en 13e plaats terecht. De derde ronde was voor de jeugd 1 en 2 dames. Nouk en Neve waren weer "aardig" in vorm en haalden ook weer als in de vorige wedstrijd het podium. Nouk werd 1e met bijna 3 punten verschil op nummer twee en Neve kwam op een mooie 3e plek terecht. Diede, Maud en Mette turnden naar kunnen, kwamen scherprechter balk weer tegen....en kwamen mede daardoor op respectievelijk de achtste, twaalfde en veertiende plaats. Sophie miste jammer genoeg één sprong en werd 22ste.

In de andere baan turnden Filiz, Kyra en Lynn. Ook hier nog wel wat verbeteringen aan te brengen, verder turnden ook deze dames naar vermogen. Filiz is zevende, Lynn negende en Kyra dertiende geworden.

De vierde en laatste ronde was voor junior en senior turnsters. Derlinde turnde, na een lange periode van ziekte, haar eerste wedstrijd. Zij heeft zich keurig geweerd en werd samen met teamgenootje Anne vijftiende. De derde junior Bo is gisteren na een stabiele vierkamp 24ste geworden. De andere baan was voor senioren Estelle en Ilse. Ilse heeft het prima gedaan en turnde zonder fouten. In dit sterke deelnemersveld werd zij mooi achtste. Estelle turnde niet haar beste wedstrijd. Op sprong maar vooral op brug ging het niet zoals gehoopt. Zij is zaterdag 32ste geworden. Janne de Vries wist haar oefeningen ten opzichte van de vorige wedstrijd te verbeteren en werd tiende.

Opnieuw maximale score voor Skopein Wivoc HS1

WINTERSWIJK - Na drie wedstrijden, twee keer competitie en één keer beker, geen enkele set tegen te hebben gekregen was ook tegen Victoria de doelstelling om opnieuw vijf punten te behalen.

Ondanks wat kleine blessures in de selectie van Skopein Wivoc ging het team in de eerste set zeer voortvarend van start. Door een goede servicepass konden de middenaanvallers goed in stelling worden gebracht en ook de buitenaanval overklaste de blokkering, resulterende in een zeer overtuigende 25-11. De ondertussen wakkere tegenstander schroefde de servicedruk wat op maar toch werd al snel een voorsprong van vijf punten verkregen die gaandeweg niet meer werd weggegeven: 25-21.

De altijd lastige derde set bleek bijna een kopie van de eerste. Overtuigend aanvalsspel op buiten en midden ondersteund door een degelijke passing zorgden voor een 25-13 winst. De vierde set bleek allemaal wat moeizamer te gaan. Pas op 19-19 werd voor het eerst de achterstand weggewerkt en meteen werd overtuigend afgerekend met de tegenstander: 25-19.

De vijf punten zijn opnieuw binnen. Concurrent Orion heeft twee punten gemorst en ook Gemini pakte de maximale score. Daarmee blijft het erg dicht bij elkaar in de promotieklasse. Op 13 januari speelt Skopein Wivoc H1 uit tegen Tornax de tiende wedstrijd van het seizoen.