Skopein Wivoc Heren 1 doet goede zaken

WINTERSWIJK - De heren van Skopein Wivoc H1 hebben goede zaken gedaan in de promotieklasse. Door een overtuigende 4-0 overwinning en door puntverlies van 2 concurrenten, doen ze echt mee in de top 3.

Ondanks de gladheid en sneeuw, maar met warme chocolademelk achter de kiezen, reisden de mannen van Skopein Wivoc H1 af naar Warnsveld voor hun achtste competitieduel tegen WSV H1. Na een indrukwekkende warming up van de tegenstander en een goede start van WSV duurde het tot de 20 punten voordat Wivoc wat grip kregen op de strakke service van WSV. Door zelf de servicedruk en het tempo op te voeren en de fouten te reduceren werd de eerste set met 22-25 gewonnen.

In de tweede set werd het ingezette niveau vastgehouden wat resulteerde in een eenvoudige 16-25. Nu was het zaak om in de beruchte 3e set niet te verslappen. Tot het eind bleef het gelijk opgaan en uiteindelijk gaf de aanvalskracht en lengte de doorslag en werd er met 23-25 gewonnen. Met een aantal omzettingen in de vierde set en door goed aanvalswerk van middenaanvaller Jesse Linneweever bleef het tot aan 15-15 gelijk opgaan. Het was weer even zoeken naar de juiste chemie, maar met goede servicedruk werd WSV toch overtuigend gepasseerd en stond het binnen de kortste keren 19-25. De 5 punten konden weer mee naar Winterswijk. Later op de dag bleken de concurrenten wel punten te hebben gemorst en staat Skopein Wivoc op verliespunten gedeeld 2e, slechts 1 punt achter koploper Gemini. Op 16 december staat de laatste competitiewedstrijd van dit jaar op de kalender. Om 17.00 uur in de Sport en Turnhal komt het op de 6e plaats staande Victoria uit Didam op bezoek.

Overige uitslagen: VCV HS 1-Skopein Wivoc HS 2 3-1; Dash DS 2-Skopein Wivoc DS 1 3-1; Pajodos DS 2-Skopein Wivoc DS 3 4-0; Victoria DS 4-Skopein Wivoc DS 4 2-3; SV Loil DS 1-Skopein Wivoc DS 2 4-0; DES MB 1-Skopein Wivoc MB 2 4-0; WSV HS 1-Skopein Wivoc HS 1 0-4; Focus MC 2-Skopein Wivoc MC 1 1-3; KSH HS 2-Skopein Wivoc HS 3 0-4; Skopein Wivoc DS 5-Tornax DS 5 1-3; Rivo HS 1-Skopein Wivoc HS 1 0-3.


Derde prijs voor Lobke en Eduwinsky

WINTERSWIJK - Afgelopen weekend is Lobke Hoenderboom aan de start verschenen op het indoorconcours te Vragender. Ze behaalde daar een derde prijs in de klasse Z1 dressuur. Deze werd verreden in handicap met de klasse Z2 en was tevens de tweede selectiewedstrijd. Ze reed met haar paard Eduwinsky 218,5 punten bij elkaar.


Dammers pakken puntje in strijd om degradatie

WINTERSWIJK - Dinsdag 12 december gingen de dammers van WDV 2 op bezoek bij het tevens laag geplaatste DIOS Beltrum. Deze wedstrijd leverde een gelukkige, maar ook verdienstelijk gelijkspel op.

Op bord 6 kwam Augustin Saouadogo zeer sterk te staan, doordat hij het centrum in handen nam. Winst leek mogelijk, maar hij wist zijn positionele voordeel net niet in winst om te zetten, desondanks kon hij met zijn eerste punt in de bondscompetitie zeer tevreden zijn (1-1). Op bord 2 kwamen Frank ten Hagen en de voor WDV 1 uitkomende Gerard Korten in een vlakke partij, na iets meer dan veertig zetten, remise overeen (2-2). Zeeg Jongkoen had op bord 5 tijdelijk één schijf voorgestaan, maar die was niet te verdedigen. Daarna ontstond een gelijkwaardig eindspel met ook remise tot gevolg (3-3). Jan Elgershuizen leek op het 1e bord ook minimaal gelijk te gaan spelen, maar op de 40e zet verkeek hij zich, waardoor de tegenstander schijfwinst forceerde. Deze achterstand kwam hij niet meer te boven (5-3).

WDV moest nu op één van de 2 overgebleven borden zien te winnen om een punt mee te nemen naar Winterswijk. Op bord 4 nam Thomas Esselink het echter op tegen de sterke en ook voor WDV 1 spelende Theo Stoverinck. Hier kon Thomas naar eigen zeggen gelukkig een 4 om 4 ruil nemen in het middenspel. Hierna overzag Thomas een damcombinatie die zijn tegenstander verplicht moest nemen, maar hier kon Thomas een 3 om 1 eindspel van maken met remise tot gevolg (6-4). Gezien het ratingverschil van bijna 300 punten leverde deze prestatie Thomas een blauwe naam op.

Alle ogen waren nu wel gericht op bord 3 waar topscorer Wim Sonderen positioneel beter stond, maar nog niet gewonnen. De tegenstander had hier de remise kunnen forceren, maar dit werd niet gezien, waarna Wim het eindspel foutloos naar de winst uitspeelde (6-6).

Dit levert WDV 2 weer een belangrijk punt op in de strijd om degradatie.


Teunissen blijft bij sc Meddo

MEDDO - De technische commissie van Sc. Meddo is uitermate blij te kunnen melden dat het contract met trainer Dennis Teunissen uit Winterswijk wordt verlengd. Na goede gesprekken met de eerste selectie, waren zij er met Teunissen heel snel uit en gaan ze een samenwerking voor een tweede seizoen aan. Iedereen is zeer te spreken over de samenwerking die zowel op het sportieve vlak als binnen de club buitengewoon goed is. Dennis voldoet aan alle verwachtingen en op dit moment draait het eerste elftal prima mee in de 5e klasse B. Het doel voor dit seizoen is het zich plaatsen bij de eerste vier waardoor, minimaal, nacompetitie een feit zou zijn.