Musica Jacobi

WINTERSWIJK - Musica Jacobi, de Kerk&Muziek-serie van de Jacobskerk te Winterswijk zet haar kerkdeuren viermaal open deze Advent. Traditiegetrouw (nu al voor het zeventiende achtereenvolgende jaar) is er op zaterdagnamiddagen in de Advent 'Muziek voor de Zondag uit'. Zaterdag 16 december zingt vocaal ensemble AVOCE. Om 17.00 uur brengt het koor een programma met composities van onder andere Rutter, Holst, Cherubini en Gjeilo. AVOCE staat onder leiding van Natalie Goossens en wordt begeleid door pianist Jeroen Twisk. Musica Jacobi is vrij toegankelijk, wel wordt bij de uitgang gecollecteerd.


Mannen in de prijzen bij De Boer Is Troef

WINTERSWIJK - De klaverjasavond van De Boer Is Troef eindigde donderdag in een overwinning voor mannen. Geen enkele vrouw viel in de prijzen dit keer. Schrale troost daarbij: ook de poedelprijs werd gewonnen door een man: Gerrit Ruessink met 3.281 punten. Winnaar werd Huub van de Linden met 5.676 punten. Tweede was Toon Bouwhuis met 5.284 punten en derde Cor Prins met 5.263 punten. De volgende kaartavond is op donderdag 21 december vanaf 19.30 uur in de Molenaar.


Kerstfeest in Miste

MISTE - Op 20 december vindt er weer een kerstviering plaats in Miste bij Den Tappen vanaf 19.30 uur. Tycho Pampiermole werkt mee aan de viering. Het jeugdorkest uit Meddo zorgt voor livemuziek in kerstsfeer. De kinderen van de groep 6,7 en 8 laten weer een prachtige musical zien. Het onderwijzend personeel heeft samen met de kinderen de musical 'De kerstknikker' goed ingestudeerd. De kinderen van groep 4 en 5 verzorgen het kerstverhaal 'De verdrietige kerstboom'. Toneel, zang en muziek van de kinderen maken de viering compleet. Ook zorgen de midwinterhoornblazers buiten voor een mooie, winterse sfeer. Een vrijwillige bijdrage is welkom.