Sint Jan tijdens een van de eerdere kerstconcerten. Foto: Ronny Wolterink
Sint Jan tijdens een van de eerdere kerstconcerten. Foto: Ronny Wolterink Foto:

Kerstconcert van Sint Jan met koor Kiddoesj uit Beltrum

MEDDO - Op zondag 17 december geeft muziekvereniging Sint Jan uit Meddo haar jaarlijkse kerstconcert in de kerk in Meddo, dit jaar met medewerking van het koor Kiddoesj uit Beltrum.

Deze avond komt men al helemaal in de sfeer van kerst. Bij binnenkomst van de kerk (kerk open om 19.00 uur) hoort men de muzikale klanken van het leerlingenorkest van Sint Jan onder leiding van Henrike Oonk.

Om 19.30 uur neemt het fanfareorkest onder leiding van Gerald Roerdinkholder het muzikale stokje over. Het orkest speelt naast traditionele kerstnummers ook een paar mooie fanfarewerken.

Ook kunnen de bezoekers luisteren naar het koor Kiddoesj onder leiding van Hugo klein Severt uit Beltrum. het koor zingt enkele nummers en voert ook enkele nummers samen met Sint jan uit, speciaal voor de gelegenheid gearrangeerd. Het concert is op 17 december vanaf 19.00 uur in de kerk van Meddo.
De entree is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld.


Kerst met obs Kotten en Slingetaler

KOTTEN - De Kottense gemeenschap viert het kerstfeest in Kotten op donderdag 21 december, met medewerking van obs Kotten en enkele leden van Die Slingetaler.

Die Slingetaler presenteert 'Het gevoel van kerst', een muzikaal programma waarin het kerstverhaal de rode draad vormt. Het verhaal gelezen door Helma Ligtenbarg wordt afgewisseld met zowel traditionele kerstmuziek als met muziek met een raakvlak aan het kerstgevoel.

De leerlingen van groep 7 en 8 spelen na de pauze de musical ´De familie Schreeuwstra´ waarvoor al maanden druk is gerepeteerd. De Kerstfeestviering is in gebouw Wilhelmina in Kotten. De zaal is open vanaf 18:30 uur en de aanvang is 19:00 uur. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje, drankje nog even gezellig na te praten.


Je eigen 'Stijl'volle kerstbal schilderen

WINTERSWIJK - Iedere koopzondag opent het Open Kinderatelier op de zolder van museum Villa Mondriaan haar deuren. Met de feestdagen voor de deur worden alle kinderen uitgenodigd om op zondag 17 december tussen 11 en 13 uur een eigen Mondriaan-kerstbal te komen schilderen. Thuis kan die meteen in de boom worden gehangen. Zo wordt dat wel een hele Stijlvolle kerst.

Kinderen mogen zoals altijd gratis naar binnen en kunnen op zondag 17 december tussen 11.00 en 13.00 uur deelnemen aan het open kinderatelier. Terwijl de kinderen zich vermaken, kunnen de volwassenen de tentoonstelling 'Jong & Veelbelovend' bezoeken. Begeleiders (maximaal twee volwassenen per kind) mogen voor de gereduceerde toegangsprijs van zeven euro het museum bezoeken. De audiotour en een kop koffie of thee zijn daarbij inbegrepen. Het museum is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.