Sylvie is maar wat blij met al haar prijzen. Foto: PR
Sylvie is maar wat blij met al haar prijzen. Foto: PR Foto:

Gratis gewichtscreening

WINTERSWIJK - Renate Grevers van Praktijk Gezond Gewicht biedt op zaterdag 16 december gratis gewicht screenings aan. Zij is van 10.00 uur tot 13.00 uur aanwezig tijdens de Zorgadviesdag van Univé in Winterswijk.

Praktijk Gezond Gewicht Winterswijk geeft praktisch en eenvoudig voeding- en beweegadvies en biedt coachingstrajecten aan naar een eenvoudig, gezonde leefstijl en een gezond gewicht. Een gewichtscreening geeft informatie over gewicht, visceraal vet en tailleomvang ten opzichte van de gezondheid. Wie de screening wil ondergaan, moet zich wel even aanmelden via tel. 06 37 44 62 22 of info@praktijk-gezondgewicht.nl.

Tijdens de Zorgadviesdagis men van 10.00 tot 14.00 uur welkom bij de Univé-winkel aan de Zonnebrink 65 in Winterswijk. iedereen kan er terecht met vragen over de basisverzekering, aanvullende verzekeringen en andere zorg gerelateerde zaken. Ook wie geen klant is van Univé.


Sylvie wint haar hele verlanglijst

WINTERSWIJK - Sylvie Meerman van zeven jaar heeft haar hele verlanglijst gewonnen bij de Intertoys-verlanglijstjeswedstrijd. In de afgelopen negen weken konden kinderen hun verlanglijstje inleveren bij Intertoys. Wekelijks werd er landelijk een winnaar getrokken, die alles kreeg wat op de lijst stond. In de laatste actieweek was Sylvie de gelukkige.


Werkcafé Winterswijk en krapteberoepen volgens het UWV

WINTERSWIJK - Op donderdag 21 december organiseert Werkcafé Winterswijk een bijeenkomst voor werkzoekenden uit Winterswijk en omgeving. Deze avond staat in het teken van de mismatch die er vaak is tussen enerzijds werkzoekende en anderzijds de vacatures die voor werkgevers moeilijk in te vullen zijn. De bijeenkomst begint om 19.45 uur en vindt plaats bij Grand Café Willinks aan de Wooldstraat 61 in Winterswijk. De toegang is gratis.

De avond heeft als doel werkzoekenden inzicht te geven over krapteberoepen in de Achterhoek en inzicht te geven in de ontwikkelingen die er momenteel gaande is in verschillende branches.
Er zal een totaalplaatje gegeven worden van de vacatures in de Achterhoek. Er verdwijnen steeds meer beroepen en er ontstaan nieuwe beroepen die we nu nog niet kennen. Werkzoekende moeten gaan na denken over hun toekomst en niet terug kijken op het verleden. Herbert Kerperien van het UWV zal een presentatie geven over de arbeidsmarkt in de Achterhoek, werkzame personen per sector en voor werkzoekende gunstige en ongunstige verhoudingen tussen cv en de openstaande vacatures.
Om er zeker van te zijn dat iedereen een zitplaats heeft worden belangstellenden verzocht zich aan te melden via werkcafewinterswijk@gmail.com of www.werkcafewinterswijk.nl.


Kerstavond bij Spoorzicht

WINTERSWIJK - Tijdens de samenkomst bij Evangeliegemeente Spoorzicht op kerstavond gedenkt men dat Jezus Christus geboren werd. De deuren zijn om 18 uur geopend voor een warme kop koffie of chocomelk zodat de dienst vervolgens kan starten om 18:30 uur in Spoorzicht (Tuunterstraat 39 in Winterswijk). Joseph Tetelepta zal een korte preek houden. Verder ligt de nadruk op het zingen van de bekende kerstliederen. En als extraatje is men de hele maand december ook aan het oefenen met een gelegenheidskoor om die avond een aantal liederen ten gehore te brengen. Het wordt een laagdrempelige samenkomst zodat een ieder (jong en oud) de dienst kan mee - beleven.