Joost Warring met de jongste leerling van 't Kempken, Sven, die de wisselbeker in ontvangst mag nemen. Foto: Tonnie Voortman
Joost Warring met de jongste leerling van 't Kempken, Sven, die de wisselbeker in ontvangst mag nemen. Foto: Tonnie Voortman Foto:

Meddo wint fietscontrole-beker

WINTERSWIJK - Voorzitter Joost Warring Van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Winterswijk, reikte vrijdagmorgen 1 december de wisselbeker uit aan Sven, de kleinste leerling van basisschool 't Kempken in Meddo.

De basisschool in Meddo had van dertien Winterswijkse basisscholen het hoogste percentage goedgekeurde fietsen bij de jaarlijkse fietscontrole: 96,83 %.
Omdat 't Kempken vorig jaar ook al de hoogste score haalde en in 2011 ook al had gewonnen, mag de school de beker definitief houden.
Dit resultaat komt niet zomaar uit de lucht vallen; 't Kempken heeft vier actieve verkeersouders, die geregeld activiteiten organiseren. Zo staat voor vrijdag 8 december VOMOL op het programma voor de hoogste groepen. Dit is een korte cursus, uitgevoerd bij loonbedrijf Huiskamp in Huppel, waarbij de leerlingen zelf de potentiële gevaren van grote landbouwmachines kunnen ervaren.

Joost Warring sprak speciaal de leerlingen van groep 8 nog toe. Hij riep hen op om ook als ze straks naar het voortgezet onderwijs gaan, te zorgen voor goede fietsen. Bij de onlangs gehouden fietscontroles bij het voortgezet onderwijs in Winterswijk bleven de percentages goedgekeurde fietsen onder de zestig procent. "Bedroevend laag," aldus Warring. "De basisscholen zitten gemiddeld op ruim 83 %. Een veilige fiets blijft de verantwoordelijkheid van de ouders én de kinderen. Als VVN-Winterswijk signaleren wij en zullen we ons best doen iedereen te overtuigen van het belang van een verkeersveilige fiets." Naast de felicitaties voor 't Kempken, was er voor alle leerlingen nog een traktatie in de vorm van een mandarijntje.