Afbeelding

WDV hoeft niet te overtuigen

WINTERSWIJK - In de zevende competitieronde stond voor WDV een wedstrijd tegen het tweede team van Wageningen op het programma. Beide teams hebben de wedstrijden tegen lagere teams gewonnen en tegen de topteams verloren. Er werd dan ook een gelijkwaardige wedstrijd verwacht.

WDV begon wel met een voorsprong. Eén speler van Wageningen kon de wedstrijd vanwege autopech niet halen waardoor Erik ten Hagen de punten cadeau kreeg. Gerard Korten probeerde de tegenstander vast te zetten met behulp van combinaties. Toen de tegenstander achter een schijf liep, dacht Gerard met een 3-om-3 naar dam te combineren. De tegenstander had echter de mogelijkheid om de combinatie te counteren. Gelukkig zag de tegenstander niet waardoor Gerard met de damcombinatie de winst pakte. Invaller Zeeg Jongkoen werd in zijn partij naar de rand van het bord gedrukt. Uiteindelijk bleek de stand niet meer te redden en Zeeg gaf op. De andere invaller, Wim Bennink, had op zijn beurt de kans de voorsprong weer te vergroten. In de opening mistte Wim een damcombinatie. Later in de partij kreeg Wim een uitstekende stand. In plaats van de tegenstander vast te zetten, koos Wim echter voor een afwikkeling met één schijf voorsprong, maar met beiden één dam was dit niet genoeg voor de winst. Frits Zegelink koos in de opening de aanval. Na een paar ruiltjes leek de stand uitgeblust te raken. Frits wist echter het centrum van de tegenstander uit te hollen. De tegenstander moest offeren om erdoor heen te komen. Frits speelde het eindspel scherp en wist met een fraaie afwikkeling de partij voor zich op te eisen. Weer wist Wageningen de wedstrijd spannend te maken. Ook Erik Oonk werd naar de randen van het bord gedwongen en kreeg het steeds moeilijker. Erik haalde nog wel een dam, maar met twee schijven minder zat remise er niet meer in. Kees Spruijt had op zijn beurt ook moeilijk. De tegenstander wist sneller op dam te komen, terwijl Kees nog geen dam mocht halen. Kees bleef geduldig en haalde op het juiste moment dam en dwong remise af. Daarmee had Theo Stoverinck aan één punt genoeg voor de teamoverwinning. Theo mistte in eerste instantie nog een winnende damcombinatie. Later wist Theo alsnog een dam te halen en verkreeg een voordelig eindspel. Dit wist Theo uit te spelen naar overmacht en bepaalde met zijn overwinning de eindstand op 10-6.

Door de overwinning stijgt WDV met tien punten uit zeven wedstrijden naar de vierde plaats. In het nieuwe jaar wachten nog een paar zware tegenstanders. In ieder geval lijkt dit het beste seizoen ooit te worden in de Hoofdklasse in de geschiedenis van de club.


Mooie winst voor HCW

WINTERSWIJK - Op het vroege tijdstip van zondagochtend 10.15 uur, moesten de heren van HCW 1 thuis aantreden tegen de heren van Erix 2 uit Lichtenvoorde. HCW wist overtuigend te winnen.

Na een aantal wedstrijden gespeeld te hebben met een incompleet team stonden de heren vandaag, ondanks het vroege tijdstip, nagenoeg compleet op het veld waardoor er weer meer balans in het team terug te vinden was. Vandaag mocht er van HCW ook wel weer gewonnen worden na een tweetal nederlagen achterelkaar.

De wedstrijd begon aan beide kanten wat afwachtend, maar HCW wist toch een kleine voorsprong van twee doelpunten te pakken. De gehele eerste helft kon HCW deze kleine voorsprong vast houden. Af en toe waren er wat slordigheden en er werd te weinig gebruik gemaakt van snelle tempo aanvallen. Na de rust zetten de heren een tandje bij waardoor HCW als snel met tien doelpunten verschil voor kwam te staan. Dit kwam mede door het tempo hoog te houden en niet mee te gaan in het langzamere tempo van de tegenstander. Hierdoor konden de heren van HCW steeds vrijer gaan handballen, waardoor er zeer mooie doelpunten tot stand kwamen vanuit alle posities, hoek, opbouw en cirkel. De keeper van HCW verrichtte enkele zeer goede reddingen waardoor de tegenstander steeds meer de moed ging verliezen. Ondanks af en toe toch nog slordig balverlies wist HCW uiteindelijk de wedstrijd met 27-13 naar zich toe te trekken. Al met al was een leuke en sportieve wedstrijd van beide kanten, waar de scheidsrechter ook een positief aandeel in heeft gehad. Nu is het zaak voor HCW om dit spel en positieve gevoel vast te houden voor de volgende wedstrijden.


Schaakvrij met surprises

WINTERSWIJK - De laatste Schaakvrij van het kalenderjaar 2017 is een bijzondere. Deze wordt namelijk gehouden op dinsdag 5 december. Om een beetje in de Sinterklaasstemming te blijven kunnen de deelnemers cadeautjes winnen. Elke ronde zijn er voor alle winnaars lootjes, waarmee zij een surprise kunnen winnen. Iedereen kan vanaf 19.30 uur vier partijen spelen bij grand café Willinks. Om de wedstrijden nog spannender te maken is er ook een tijdshandicap, zodat op papier sterkere spelers een nadeel hebben. Schaakvrij is bedoeld voor alle schakers. Om half acht beginnen is geen must.