WDV 2 verrast vriend en vijand door overwinning op kampioenskandidaat

WINTERSWIJK - Na het verrassende gelijkSpel tegen kampioenskandidaat BDV Brummen, moest WDV 2 het nu opnemen tegen kampioenskandidaat DEZ 1 uit Laren. Vooraf maakte teamleider Wim Bennink weer een tactische opstelling, die als het een beetje mee zou zitten, weer een punt kon opleveren. Maar uit de opstellingen bleek dat DEZ 1 op vijf borden een speler had met een hogere rating.

De start was niet bepaald hoopvol. John van Laarhoven zag een combinatie van zijn tegenstander over het hoofd en raakte hierdoor 2 schijven achter. Toen die ook nog een 3e schijf oppeuzelde staakte John de strijd (0-2). Enkele minuten later trok Frank ten Hagen de stand weer gelijk. De tegenstander van Frank liep achter een schijf en zag daarbij een zogenaamde stille zet van Frank over het hoofd waardoor Frank een zet later een vernietigende combinatie uithaalde. Zijn tegenstander kon niets anders doen dan Frank feliciteren (2-2). Wim Sonderen kwam tegen zijn sterkere tegenstander steeds slechter te staan en raakte in hevige tijdnood. Zijn tegenstander dacht een gunstige ruil te doen, maar zag over het hoofd dat Wim hierna een direct winstgevende combinatie kon uithalen (4-2). Wim Bennink had zichzelf aan bord 1 gezet. Hij ging ervan uit dat Laren hier een van de mindere goden zou opstellen. Zijn vermoeden bleek juist te zijn. Zijn tegenstander had dit seizoen nog maar één keer verloren van een sterkere speler, dus Wim was gewaarschuwd. Wim kwam gaandeweg de partij wel sterker te staan, maar moest constateren dat de partij normaal gesproken niet meer te winnen was. In het eindspel zag zijn tegenstander echter een lichte combinatie over het hoofd die Wim direct winst opleverde (6-2). Invaller Gerwin Doornink moest toezien dat zijn tegenstander een lastige voorpost plaatste die Gerwin even later een schijf kostte. Ondanks fel en nauwkeurig tegenspel lukte het Gerwin niet om dit verlies goed te maken en kwam steeds slechter te staan. Uiteindelijk moest hij zich gewonnen geven (6-4). Alle ogen waren nu gericht op bord 4 waar Jan Elgershuizen een verbeten strijd voerde tegen de sterkere Johan Beltman. Jan was een schijf achter gekomen, maar wist tijdig de damlijn te bereiken. Zijn tegenstander had diverse combinatie mogelijkheden in zijn stand gevlochten. Dit kostte Jan zoveel tijd dat hij in hevige tijdnood geraakte. Hierdoor zag hij enkel remisekansen over het hoofd. Het gevolg was dat een langdurig eindspel ontstond, omdat Beltman er alles aan deed om te winnen. Na 94 zetten en bijna vijf uur spelen zag Beltman in dat er niet meer in zat dan remise. Om 00.35 uur stond de teller op 7-5 voor WDV 2. Door deze fantastische uitslag is WDV 2 opgeklommen naar de achtste plaats met vier punten uit zes wedstrijden. De resterende vijf wedstrijden zijn tegen gelijkwaardige tegenstanders.

Skopein Wivoc Dames 1 houdt punten in Winterswijk

WINTERSWIJK - Afgelopen zaterdag speelden de dames van Skopein Wivoc D1 tegen VCV uit Varsseveld. Een tegenstander waar ze de afgelopen jaren vaak leuke wedstrijden tegen gespeeld hebben. Echter, zij staan onderaan in het klassement in de promotieklasse. De doelstelling was om zoveel mogelijk punten te pakken. Dat is de dames van Skopein Wivoc gelukt, ze wonnen de wedstrijd met 3-1. De eerste drie sets waren vergelijkbaar met elkaar. Skopein Wivoc D1 kon haar eigen spel spelen, waardoor er steeds een mooie voorsprong gecreëerd kon worden. De aanval werd goed opgebouwd, zodat er prachtige punten gescoord werden. Af en toe kon VCV even terugkomen in het spel, maar daarna haalde Skopein Wivoc D1 overtuigend de sets binnen. De setstanden waren 25-12, 25-18 en 25-17. De laatste set verliep niet zo gemakkelijk als de eerste drie. Het spel ging gelijk op, totdat VCV met een goede opslag sterker werd. De pass van Skopein Wivoc D1 was minder en ze kwamen op grote achterstand. Door wat wisselen van spelers, kwam de stand weer tot 22-22. Met nog een heel spannend eind werd het 26-28 voor VCV. Al met al was het voor Skopein Wivoc D1 een goede wedstrijd, waarbij een mooie en belangrijke overwinning werd geboekt.

Skopein Wivoc Heren 1 pakt de volle winst tegen Grol Heren 1

WINTERSWIJK - Op zaterdag 2 december speelde Skopein Wivoc Heren 1 tegen de heren uit Groenlo van Grol Heren 1. Met één van de spelverdelers geblesseerd, en op papier en in het verleden altijd een spannende wedstrijd. Skopein Wivoc wist de volle winst te behalen. Zo geschiede de eerste set, het ging gelijk op tot de 12-12. Aan beide kanten werd er sterk gespeeld en er werd gevochten voor elk punt. Skopein Wivoc wist uiteindelijk toch een gaatje te slaan van zes punten. De set eindigde in 25-20. De tweede set ging ook weer gelijk op aan het begin. Skopein Wivoc wist weer een voorsprong te pakken, maar Grol kwam sterk terug. Het einde van de set ging weer gelijk op en Grol wist nog op een voorsprong van 22-23 te komen, maar Skopein Wivoc won de set uiteindelijk met 25-23. De derde set begon Grol met een voorsprong van 1-6, maar Skopein Wivoc wist dit gat te dichten en wist uiteindelijk het initiatief over te nemen. De set eindigde in 25-18. De laatste set ging weer gelijk op tot de 9-9, waarna Skopein Wivoc een ruime voorsprong wist op te bouwen. Grol pakte nog enkele punten, maar Skopein Wivoc wist ook deze set te winnen, met een eindstand van 25-16. De volgende competitiewedstrijd is om 13.00 uur in Warnsveld tegen WSV Heren 1.

Zorgen nemen toe voor Gonemo na verlies

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo liepen in Nijkerk bij de reserves van ZVV Sparta tegen een gevoelige nederlaag aan. De Winterswijkers verloren met 5-2. In de eerste doorgang hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Gonemo nam via Menno Stemerdink de leiding, maar nog voor rust wisten de Spartanen langszij te komen. Na de pauze bleef het spannend, echter scheidsrechter Hofman zorgde voor het verschil in het voordeel van de thuisformatie. Het is natuurlijk erg goedkoop om de leidsman de schuld te geven bij een verlies, maar Gonemo moest het in Nijkerk werkelijk ontgelden. Het voert misschien net iets te ver om diens onpartijdigheid in twijfel te trekken. Gonemo probeerde er desalniettemin het beste van te maken. Sparta liep uit naar 4-1 en de withemden konden via Menno Stemerdink enigszins de aansluiting realiseren. Nadat de Nijkerkenaren de 5-2 scoorden, werd het slotakkoord bereikt. Niet alleen het verlies was pijnlijk, ook het feit dat de Winterswijkers zich in de onderste regionen van de hoofdklasse G bevinden is allerminst prettig.