Oudercommissie peuteropvang over harmonisatie

WINTERSWIJK - De peuteropvang of peuterspeelzaal wordt met ingang van 1 januari 2018 kinderdagverblijf. Dit wordt harmonisatie genoemd. Tweeverdieners, ouders die een traject naar werk, een opleiding of inburgeringscursus volgen, kunnen een beroep doen op kinderopvangtoeslag. De ouders van de peuteropvang van SWW Kinderopvang, die onder de genoemde categorie vallen, kunnen al profiteren van dit financiële voordeel omdat daar de harmonisatie al jaren geleden ingevoerd is. De gemeente dient een betaalbaar aanbod voor eenverdieners (kostwinners) en niet-werkende ouders te organiseren. Men kan geen kinderopvangtoeslag krijgen over de uren die de gemeente vergoedt.

De oudercommissie Peuteropvang van de SWW Kinderopvang heeft als doel de belangen van kinderen en ouders/verzorgers zo goed mogelijk te behartigen. Dit doet de commissie door mee te denken en te adviseren over het kwaliteitsbeleid. Enerzijds kan dit via het adviesrecht zoals dat in de Wet kinderopvang is vastgelegd. Anderzijds is de oudercommissie een klankbord voor de SWW Kinderopvang BV over allerhande zaken. De oudercommissie wil op een zo open mogelijke wijze communiceren en alle belanghebbenden helder en duidelijk informeren. Iedere peuteropvanglocaties heeft afgevaardigden die namens de locatie in de centrale oudercommissie zitten. Ouders van de peuteropvang kunnen altijd contact opnemen met hun oudercommissieleden.
De oudercommissie van de peuteropvang vraagt zich af of alle ouders bekend zijn met de harmonisatie. Onder genot van een drankje hebben we hierover onder andere in een gezellige ambiance gesproken. De betrokkenheid van ouders bij de peuteropvang is groot omdat het voor hun kindje vaak de eerste stap buiten de vertrouwde thuissituatie is. Een aantal ouders is al bekend met de andere opvangvormen van SWW Kinderopvang zoals de babygroep, de kinderdagverblijven en de buitenschoolse opvang. Steeds vaker wordt er gekozen voor een combinatie van opvangmogelijkheden. Dat ouders binnen één organisatie de opvangvorm kunnen kiezen die bij hun past wordt als een voordeel genoemd.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de administratie van SWW Kinderopvang: info@swwbv.nl of telefoon: 0543-546060.


Tineke Zomer lijsttrekker Groen Links

WINTERSWIJK - Door de leden van GroenLinks in Winterswijk is Tineke Zomer unaniem verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

De afgelopen weken is door een enthousiaste groep hard gewerkt aan het verkiezingsprogramma en is de lijst met kandidaten samengesteld. Het verkiezingsprogramma met de titel 'Winterswijk 100% groen en sociaal' werd na een goede discussie door de leden vastgesteld. Ook de kandidatenlijst werd na stemming goedgekeurd. Op deze lijst staan vijftien leden van GroenLinks die zeer gemotiveerd zijn om Winterswijk de komende jaren groener en socialer te maken met als motto 'voor iedereen en iedereen doet mee'.
Na Tineke staan vervolgens Peter Beker, Peter Voogt, Paul Puntman en Petra Borsboom op de lijst. Lijstduwer is Joop Klein Haneveld.
Na vier jaar niet zichtbaar actief te zijn geweest in de lokale politiek keert Tineke terug in de politieke arena. Van 2007 tot 2014 is ze raadslid voor Progressief Winterswijk geweest waarvan de laatste vier jaar ook fractievoorzitter. Ze heeft er enorm veel zin in om samen met de andere kandidaten zich sterk te maken voor een 100% groen en sociaal Winterswijk in de komende periode.


Jubilerend Gevleugelde Vrienden houdt tentoonstelling

WINTERSWIJK - Op 24 november heeft postduivenvereniging (PV) 'Gevleugelde Vrienden' haar 55 jarig bestaan gevierd met een feestelijke bijeenkomst bij Eetcafé Kronenhuis.

Tijdens deze bijeenkomst werden de kampioenen van 2017 in het zonnetje gezet en werden de daarbij behorende prijzen uitgereikt. Ook kregen alle deelnemende liefhebbers een mooi levensmiddelenpakket aangeboden. R. Overbeek werd gehuldigd vanwege zijn 40 jarig lidmaatschap. Ook organiseert 'Gevleugelde Vrienden' weer haar jaarlijkse tentoonstelling en wel op vrijdag 8 en zaterdag 9 december in het clubgebouw aan de Ravenhorsterweg 68B, Winterswijk. Er zijn ruim 70 duiven te bewonderen, welke onderverdeeld zijn in vijf klassen, te weten de oude doffers, oude duivinnen, jonge doffers, jonge duivinnen en late jongen. Deze duiven worden vrijdagmorgen door een erkende keurmeester gekeurd. Op vrijdagavond is de tentoonstelling vanaf 20.00 uur geopend voor alle leden, donateurs en inzenders met hun partners en vindt tevens de prijsuitreiking plaats. Op zaterdagmiddag zijn alle belangstellenden welkom vanaf 14.00 uur.


Opbrengst Alzheimer Collecte

WINTERSWIJK - De collecte voor Alzheimer Nederland heeft in Winterswijk 2565 euro opgebracht. Alzheimer Nederland bedankt zijn collectanten voor hun geweldige inzet. Voor een nog beter resultaat zijn wij op zoek naar nog meer collectanten of 'reserve-collectanten' en een coördinator. Men kan zich aanmelden bij www.alzheimervrijwilligers.nl, of nadere informatie krijgen bij Clemens Bielen, coördinator Alzheimer Collecte Winterswijk 2017, tel. 0543-516168.