De Santa Run was vorig jaar een groot succes. Foto: Foto-Objectief - Kitty de Fauw
De Santa Run was vorig jaar een groot succes. Foto: Foto-Objectief - Kitty de Fauw Foto:

Santa Run tijdens Winterswijk Wonderland

WINTERSWIJK - Op zondagmiddag 17 december houdt de Rotary Club Winterswijk voor de tweede keer de Santa Run. Deze vindt plaats tijdens Winterswijk Wonderland.

De Santa Run is een liefdadigheidsloop in kerstsfeer, waaraan jong en oud meedoen. De deelnemers rennen een traject van 5 kilometer als Kerstman rond het centrum van Winterswijk. Voor de jeugd tot 15 jaar is er een free-runningparcours. Zij gaan onder begeleiding van de free-runninginstructeurs van Penta Winterswijk een leuk en uitdagend parcours volbrengen met de kerstmuts op.
Deelnemen kan met de hele familie, buurt of vriendenclub. Ook bedrijven, clubs, teams en schoolklassen zijn van harte welkom om zich in te schrijven. De start is om 14.00 uur en het inschrijfgeld bedraag tien euro per persoon voor de Santa Run (inclusief Kerstmanpak) en vijf euro per kind voor het free-runparcours (inclusief kerstmuts). De freerunner met de meest feestelijke kleding ontvangt ook nog eens een mooie prijs. Voorafgaand is er een gezamenlijke warming-up vanaf 13.45 uur.

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel kan men zich laten sponsoren door buren, oom en tante, collega's, vrienden, opa en oma, enzovoorts. Daarvoor staat op de Rotary-site een Santa Run 2017 sponsorformulier. Het opgehaalde geld graag met het formulier in een envelop doen en meenemen naar de start. Daar staat een glazen kist om de enveloppen in te deponeren.

Het goede doel: ShelterBox
De opbrengst gaat naar ShelterBox (www.shelterbox.nl). ShelterBox is een internationale noodhulporganisatie die noodhulp/noodonderkomen brengt naar mensen die getroffen zijn door natuurrampen of conflicten, waar ook ter wereld. ShelterBox wil de mensen die getroffen zijn weer een (tijdelijk) thuis en aanvullende middelen geven waarmee zij snel hun leven weer kunnen oppakken.

Aanmelden: winterswijk.rotarysantarun.nl/inschrijven.