Lara Putto werd eerste bij de meisjes 14-15 jaar.  Foto: PR
Lara Putto werd eerste bij de meisjes 14-15 jaar. Foto: PR

Drie eindzeges voor Archeus in Boekeldercross Aalten

AALTEN – Atletiekvereniging Archeus heeft met drie eindoverwinningen een sterke indruk gemaakt op de Boekeldercrosscompetitie van AVA'70 in Aalten. Afgelopen zaterdag was de laatste cross van de competitie, waarin Douwe Bentsink, Lara Putto en Wim Helmink hun overwinningen in het eindklassement veiligstelden.

Na een solide en bekeken race werd Douw Bentsink overall winnaar bij de jongens 12-13 jaar. In de laatste race hoefde hij niet tot het uiterste te gaan om de eindoverwinning voor zich op te eisen. Dat deed wel Luke Hiddink. Hij bleef strak in het kielzog van Douwe lopen en liep zodoende naar supermooie tweede plaats in het eindklassement. Mooi teamwork van de middellangeafstand-atleten. Hun tijden op de 2 km waren 7.36 en 7.39 minuten. Bij de meisjes 14-15 jaar kon Lara Putto eigenlijk niet meer ingehaald worden, maar ze liep in de laatste wedstrijd keurig naar de snelste tijd van de vier wedstrijden. Ook zij werd nummer één in het eindklassement.

Bij de meisjes 12-13 jaar eindigde Cozja Hoffmann als vijfde in het klassement. De tweeling Saskia en Nadia de Jong handhaafde zich keurig in de middenmoot bij de meisjes 10-11 jaar. Zij eindigden als twaalfde en dertiende in het klassement. Dit waren pas hun eerste wedstrijden en ze gingen elke week steeds sneller lopen. Dus een prima resultaat. Bij meer looptraining (verbetering techniek en uithoudingsvermogen) en loopervaring verwacht Archeus van deze zusjes nog meer horen de komende jaren. Bij de mannen 50+ ging Wim Helmink met de eindoverwinning aan de haal. Hij stond drie keer aan de start en ging met evenzoveel zeges naar huis en werd met afstand winnaar van de competitie. Henk Lammers werd in deze categorie zevende in het eindklassement.


Budocentrum op toernooi in Drachten

WINTERSWIJK - Om 5.45 uur verzamelden de deelnemers zich bij het Budocentrum om met vier auto's richting Drachten te gaan voor Noord Nederlands kampioenschap Shinkyokushin. Sensei Chiel, Jan Willem en Leo, beiden sempais, waren al in Drachten aangezien zij de dag ervoor aanwezig moesten zijn voor de cursus scheidsrechteren. Er was een mooie groep deelnemers aanwezig, acht jeugdleden en één senior lid. De Winterswijkse equipe boekte prima resultaten en kijken terug naar een succesvol kampioenschap.

Als eerste waren er de katawedstrijden. Jouke, volgens zijn moeder echt toe aan het deelnemen van wedstrijden, begon en liet een hele mooie kata zien en was volledig gefocust op het halen van een finaleplek. Tijdens de finales liep hij weer een top kata met een hoge waardering en dat bracht hem een welverdiende derde plek. Magdalena liep haar eerste kata tot in de puntjes nauwkeurig, daarmee verdiende zij een finaleplek. Vol overgave liep ze in de finale haar kata en daarmee werd ze eerste van de poule. Loed, Lynn en Nicky deden ook mee aan de kata wedstrijden, zij vielen buiten de prijzen. Toch mogen ook zij trots zijn op hun eerste katawedstrijden.

Na de katawedstrijden begonnen de kumite wedstrijden. Senna begon en had direct al een zware kluif aan zijn tegenstander die overigens een kop groter was en al de bruine band had. Senna wist zich kranig te weren en ontweek een paar gevaarlijke aanvallen. De tegenstander van Senna scoorde een ippon en daarmee ging hij er met de winst vandoor. In de tweede partij kreeg Senna een flinke stoot op gezicht en in het Shinkyokushin mag dit absoluut niet. De hoekscheidsrechters zagen het jammer genoeg niet, door de impact was Senna toch wat aangeslagen en de partij moest gestaakt worden. Ondanks beide verliespartijen ging Senna er met een derde prijs vandoor. In zijn eerste partij begon Daan razendsterk en overliep zowat zijn tegenstander. Toch wist deze precies een stoot op een oude blessure te plaatsen en moest de partij gestaakt worden. Tussen de wedstrijden door kon Daan niet genoeg herstellen om nog een volgende partij te vechten. Net als Senna kreeg hij toch een derde prijs en daar mag hij trots op zijn.

Cas Hoogakker startte zijn eerste partij technisch ijzersterk. Helaas was zijn tegenstander toch wat onbehouwen en gaf hem een goed geplaatste trap waardoor Cas een blessure opliep aan de binnenkant van zijn been. De ehbo kwam direct in actie en Cas heeft nog geruime tijd met een coolpack gezeten. Spijtig maar hij kon de wedstrijden niet meer hervatten en ging met lege handen naar huis. Daarna was het de beurt aan Melle, hij moest zich eerst kwalificeren voor de poule en dat deed hij glansrijk door in een partij van één minuut te laten zien wat hij waard was. Vol overgave knokte hij zich door de andere partijen, twee gelijk en twee winst, dat resulteerde in een tweede plek.

Douwe (rechts) en Luke op het podium. Foto: PR
Het team van het Budocentrum. Foto: PR