WSG terug in de race

WINTERSWIJK - Na de ongelukkige nederlaag in de vorige ronde hebben de schakers van WSG de draad in de landelijke derde klasse weer opgepakt. In Veendam werd met maar liefst 2-6 gewonnen van HSP. De Winterswijkers staan daarmee na vier ronden op de tweede plaats, op één punt van koploper Schaakwoude. Klaudio Kolakovic en Gerard Harbers konden niet meereizen naar het hoge Noorden, maar zij werden adequaat vervangen door Khaled Darwisch - die zijn debuut maakte in de competitie - en de ervaren rot Bert te Sligte.

Beiden droegen bij aan de zege. Bert met een remise, Khaled met een overwinning. Ook Jochem Mullink (inmiddels 4 uit 4), Arjan van Lith, Tom Officier en invaller-captain Han Schuurmans wonnen hun partij. Henrik Lösing speelde remise. Alleen kopman Reinhard Funke moest de punten aan de thuisclub laten.
WSG 3 bleef in de hoogste regionale klasse voor het eerst dit seizoen aan de goede kant van de score. Borne werd met 5-3 verslagen. Een fraaie overwinning was er voor debutant Mohammad Nabizadeh tegen de ervaren Wim Arns. Verder (uiteraard) voor Job Geerdes en ook Gerard Klein Langenhorst wist te winnen, al had hij over geluk niet te klagen. Degelijke remises waren er voor André Houwers en Henk te Brinke. Na kwaliteitsverlies en daarna kwaliteitswinst werd het bij Han van de Laar ook remise. Remko Algera kreeg aan het eerste bord een stuk cadeau, hij probeerde het lang maar toch bleef het remise. Invaller Peter Rijntjes was de enige zonder score, alhoewel hij goed partij gaf aan het tweede bord.
WSG 2 heeft in dezelfde klasse tegen medekoploper ENO zijn eerste punt verloren. Emma de Vries had vooruit gespeeld en weinig uitzicht op een punt gehad. Henri Abbink leek wel aardig te staan, maar opeens verloor hij een kwaliteit en was het 2-0. Herby Aalbers kwam aardig uit de opening, maar zag geen vervolg (2½-½). Tot overmaat van ramp zag Marcel Krosenbrink met twee pionnen meer een dameoffer over het hoofd en kon toen opgeven (3½-½). Hennie Meijer kreeg toen er nog niet heel veel aan de hand was een pion cadeau en bouwde dat daarna verder uit. Dick van Wamelen bracht na een lastig begin de spanning terug, door in de tijdnood van zijn tegenstander tot tweemaal toe materiaal te winnen. Dick Boogaard bereikte niets en moest in remise berusten (4-3). Invaller Frank Lehr had een pion buitgemaakt en bouwde die voorsprong daarna gedegen uit naar winst. Toch nog 4-4. Na de grote achterstand een mooi, maar toch enigszins teleurstellend resultaat gezien het ratingoverwicht.


Geslaagd herfsttoernooi De Robber

WINTERSWIJK - Bridgeclub De Robber hield onlangs in partycentrum Nijenhuis de zeventiende editie van het Open Herfsttoernooi. Ook dit jaar was het een geslaagd toernooi. Een goede sfeer, een geslaagde loterij en een goed buffet.

Na het buffet was de prijsuitreiking. Er waren prijzen voor de 17e, 34e en 50e plaats, voor het paar dat het beste de 50% benaderde en natuurlijk voor de plaatsen één tot en met vijf.
Dit jaar werd het toernooi gewonnen door het echtpaar Broeren uit Maassluis dat dit jaar voor de eerste keer meedeed. De eerste prijs was een bridgeweekend in hotel Asteria in Venray. Na afloop gaven zij aan dat ze zeker van plan zijn om volgend jaar weer deel te nemen.
Na de prijsuitreiking konden de winnaars van prijzen in de loterij hun prijs ophalen. Er was een zeer goed gevulde prijzentafel (meer dan 100 prijzen) die door stand was gekomen door de belangeloze bijdragen van de Winterwijkse middenstand.
Volgend jaar de achttiende editie die gehouden zal worden op 18 november.


www.derobber.nl


Skopein Wivoc Recreanten heren 2 terug op hoogste niveau

WINTERSWIJK - Afgelopen donderdag was de tweede ronde van de lettercompetitie. Het recreantenteam had vier wedstrijden van twee keer dertien minuten voor de boeg omdat er maar drie teams in deze poule zitten. Het doel van de avond is lekker spelen, en proberen terug te komen op het hoogste niveau. Uiteindelijk werden alle wedstrijden gewonnen en dat betekent terugkeer in de A-klasse.


Zavodo op routine langs Gonemo

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo liepen bijna gehele wedstrijd tegen zichzelf te voetballen. Daarbij opgeteld de routine van Zavodo uit Doetinchem leverde het al met al een gevoelige 3-7 nederlaag op.

Het begin voor Gonemo was sprankelend. Direct in de eerste minuut draaide spits Daniël Grevers uitstekend weg bij zijn tegenstander en schoof de bal onder de Zavodo-goalie door, 1-0. De verwachting was dat de Winterswijkse formatie de toon voor dit duel had gezet. Het tegengestelde gebeurde ondanks de hogere gemiddelde leeftijd van de bezoekers. Het spel van Zavodo oogde fris en de routine was van doorslaggevende betekenis. Nog voor rust maakten de Doetinchemmers het kwartet vol, 1-4. Aan het spelbeeld veranderde weinig tot niets. Gonemo bleef zoekende en Zavodo dicteerde min of meer de wedstrijd. De gastheren konden via Joël Pattiruhu en Dimitri Dekker iets terug doen, maar meer dan dat zat er gewoonweg niet in. Zelfs het inzetten van Gonemo-aanvoerder Nick Houwers als meevoetballende keeper om zodoende een extra veldspeler te hebben bracht geen verandering. Zavodo maakte de zevenklapper vol en won verdiend met 3-7.