Huisdamkampioen Marcel Krosenbrink geflankeerd door Henk Freriks (rechts) en Ronald ten Hagen. Foto: PR
Huisdamkampioen Marcel Krosenbrink geflankeerd door Henk Freriks (rechts) en Ronald ten Hagen. Foto: PR Foto:

Zinderend slot Winterswijks kampioenschap voor huisdammers

WINTERSWIJK - Woensdag 22 november vond de beslissing plaats van het huisdamtoernooi en direct daarna volgde de prijsuitreiking. Tot op het laatst werd er gestreden om de prijzen.

Voor aanvang van de laatste ronde stonden maar liefst drie dammers op de tweede plaats. Twee van hen, Ronald ten Hagen en Herby Aalbers moesten tegen elkaar. Dit werd een spannende wedstrijd, omdat Ronald nogal veel tijd gebruikte. Er ontstond een meervoudige schijven afruil die uiteindelijk Ronald de winst opleverde. Hij had nog slechts 1 seconde bedenktijd over.

Omdat ook Henk Freriks zijn wedstrijd tegen Paul Hageman wist te winnen eindigden hij gelijk met Ronald op de tweede plaats. Beide spelers hadden tegen elkaar remise gespeeld en exact dezelfde resultaten bereikt tegen de overige spelers. Er volgde een barragepartij die door Ronald werd gewonnen.

Omdat Marcel Krosenbrink geen risico's wilde nemen kwam hij al vrij snel met Hennie te Brake remise overeen. Met acht punten was hij onbereikbaar geworden voor de achtervolgers en mocht zich voor de tweede keer de beste huisdammer van Winterswijk noemen! De eerste keer was in 2016.

Hierna volgde de prijsuitreiking. Organisator Wim Bennink heette allereerst Wim Aalderink, de wethouder van sport van de gemeente Winterswijk, welkom en bedankte vervolgens alle spelers voor de sportieve en spannende wedstrijden. Dit alles was echter niet mogelijk geweest zonder medewerking van sponsoren. Deze werden dan ook met een uitbundig applaus hiervoor bedankt.

Vervolgens noemde Wim de winnaars van het sneldamkampioenschap dat twee weken geleden werd gespeeld. De eindstand was: 1. Ronald ten Hagen met 8 punten uit 5 wedstrijden; 2. Marcel Krosenbrink met 7 uit 5 en 3. Henk Freriks met 6 uit 5. De bijbehorende medailles, goud, zilver en brons, werden door de wethouder uitgereikt.

Hierna volgde de huldiging van de kampioen huisdammen van Winterswijk Marcel Krosenbrink. Hij behaalde acht punten uit vijf wedstrijden en bleef als enige zonder nederlaag. Hij ontving uit handen van wethouder Wim Aalderink naast de beker voor de eerste prijs ook de wisselbeker. Ronald ten Hagen ontving de beker voor de tweede prijs. Henk Freriks moest genoegen nemen met de kleinste beker voor de derde prijs, maar was laaiend enthousiast over het toernooi! Wim Bennink reikte alle deelnemers namens WDV een magnetisch zakdambord uit als aandenken aan dit kampioenschap.

Tenslotte bedankte voorzitter Jan Elgershuizen de wethouder voor zijn belangstelling voor het toernooi en medewerking bij de prijsuitreiking. Ook organisator Wim Bennink werd in zijn dankwoord niet vergeten. Tevens bedankte hij alle huisdammers voor hun sportieve medewerking en het welslagen van het derde huisdamkampioenschap van Winterswijk. Als dank hiervoor kregen alle deelnemers een gratis lidmaatschap van een jaar aangeboden.


John Gielink blijft bij FC Winterswijk

WINTERWIJK – Trainer John Gielink is ook volgend seizoen actief bij FC Winterswijk. Dat zijn de Haaksbergse oefenmeester, bezig aan zijn eerste seizoen op sportpark Jaspers, en de debutant in de eerste zondagklasse E overeen gekomen.

"Wij zijn tevreden over John en willen graag met hem verder", aldus Heino ter Haar, bij FC Winterswijk namens het eerste en tweede zondagelftal lid van de commissie voetbaltechnische zaken. "De groep is ook unaniem voor zijn aanblijven. En John heeft het goed naar zijn zin bij ons."

Ter Haar en voorzitter Hans Kranen van de commissie voetbaltechnische zaken zijn met assistent-trainer Martijn Meerdink, keeperstrainer Dinand Huurneman, hersteltrainer Rob ten Brummelhuis en verzorger Robert ten Brake in gesprek over verlenging van hun verbintenissen. "De verwachting is dat we er met hen wel uit komen", aldus Ter Haar.


John Gieling. Foto: Marco ter Haar