Foto: PR Eendracht Winterswijk
Foto: PR Eendracht Winterswijk Foto:

Eendracht presenteert theaterconcert 'The Battle'

WINTERSWIJK - Op zaterdag 2 december gaan het fanfareorkest en de slagwerkgroep van muziekvereniging Eendracht de strijd aan. Samen presenteren zij theaterconcert 'The Battle': fanfare meets percussion. Een verrassende mix tussen fanfare en percussie. Het wordt een afwisselend totaalprogramma waarin de beide groepen muzikaal hun grenzen en elkaar opzoeken. Het concert in Theater De Storm begint om 20.00 uur.

Het fanfare-orkest speelt een afwisselend programma waarin het gevecht centraal staat. Zoals bij het betoverende werk Rubicon dat de luisteraar meeneemt naar het jaar 49 voor Christus. Ook bassist Herbert Lammers gaat de strijd aan. Hij speelt het solowerk Fnugg Blue en laat een knap staaltje blaaskunsten horen. Een ander bijzonder werk is An American Elegy. Speciaal geschreven na een schietpartij op een Amerikaanse Highschool. Ter ere van de slachtoffers en de overlevenden. Es-bassist Henk Fukkink maakte van dit werk zelf een bewerking voor fanfareorkest.

Slagwerkers troeven elkaar af
De slagwerkgroep oftewel de 'ritmische rakkers' en de 'ritmische knakkers' hebben een vette slagwerkshow in elkaar gezet. Slagwerk, show en performance gaan samen met humoristische wendingen. Niet alleen gaan zij aan de slag met verschillende instrumenten maar ook met hun eigen lichaam als percussie-instrument. Ze kiezen voor verschillende stijlen zoals een Braziliaanse samba op Braziliaanse instrumenten en een door Frans Kemna zelfgeschreven werk met Japanse invloeden. En als klap op de vuurpijl een theatraal slagwerkstuk met drumsolo voor Mart Ebbers op een wel heel bijzonder instrument.

Kaarten voor het concert op 2 december om 20.00 uur zijn te bestellen bij theater De Storm via www.theaterdestorm.nl. Een kaart kopen op de avond zelf kan ook. De kassa is een uur voor aanvang open. De prijs is 12,50 euro. Voor donateurs en kinderen tot en met 12 jaar kost een kaartje 8,50 euro. De prijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.