Groei & Bloei demo: inspiratie opdoen voor kerststukjes. Foto: PR
Groei & Bloei demo: inspiratie opdoen voor kerststukjes. Foto: PR Foto:

Bloemschikdemonstratie bij Groei&Bloei

LICHTENVOORDE - Traditioneel horen Kerstbloemstukken bij Kerstmis en ze zelf maken is voor veel mensen een jaarlijks terugkerend ritueel geworden. Maar om elk jaar weer eens iets anders te maken valt vaak niet mee, daarom helpt Groei & Bloei afdeling Oost Gelre-Winterswijk een handje om inspiratie op te doen: op donderdag 30 november houdt deze vereniging een grote kerstdemonstratie.

Op deze avond worden de kerststukken gemaakt door Mara van den Berg uit Boskoop; zij voltooide de opleiding Bloemsierkunst aan STOAS Hogeschool en na het behalen van de Proeve van Meesterschap mag zij zich officieel Erkend Bloemsierkunstenaar noemen.

Mara heeft geruime tijd in een bloemenzaak gewerkt, heeft ook meegewerkt aan diverse evenementen en is nu zelfstandig aan het werk: "Ik kijk ernaar uit om deze avond in Lichtenvoorde mooie kerststukken te maken; mijn idee is om de grotere stukken die ik ga maken te combineren met kleinere in dezelfde trend omdat niet iedereen ruimte heeft voor grote bloemstukken. En heel aantrekkelijk is dat alles wat ik op deze avond maak na afloop wordt verloot."

Deze avond wordt gehouden bij HCR 't Zwaantje, Zieuwentseweg 1 te Lichtenvoorde en begint om 20.00 uur. Leden van Groei & Bloei betalen vier euro euro entree (ledenpas verplicht) en niet-leden kunnen voor zeven euro naar binnen.