Zang en Vriendschap. Foto: PR
Zang en Vriendschap. Foto: PR Foto:

Zang en Vriendschap viert zilver

WOOLD - Het vrouwenkoor Zang en Vriendschap uit het Woold bestaat 25 jaar en dat viert het koor zoals alleen een koor dat kan: ze zingen het dak eraf. Er wordt op zaterdag 25 november in Astoria aan de Wooldseweg een jubileumconcert gegeven onder leiding van dirigente Annemarie Hilferink. Medewerking wordt verleend door Johan Meerdink die het koor op de piano begeleidt en Dansstudio Vieberink uit Aalten, met een demonstratie van enkele dansen zal laten zien. Het thema van het concert is liedjes en dansen uit films en musicals.

In 1992 werd het koor opgericht. In dat jaar bestond de Wooldse school 200 jaar en ter gelegenheid van dit feit werd er door een aantal vrouwen uit Woold een gelegenheidskoor gevormd. Dit was zo succesvol dat het naar meer smaakte. Het vrouwenkoor Zang en Vriendschap was geboren. Het huidige repertoire bestaat uit popnummers, musical- en filmliedjes, licht klassieke nummers, gospels, liedjes van nu Nick en Simon, Marco Borsato en liedjes die nu op de hitlijsten staan.

Het koor bestaat uit 28 vrouwen. Ze vormen een hechte groep, die naast het zingen ook op een positieve manier lief en leed met elkaar deelt. Het koor is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een verrassend en kwalitatief goed koor met een mooie klank.

Ondanks het constante ledenaantal is het koor altijd weer blij als dat aantal uitgebreid wordt. Wie zin heeft om te zingen, is altijd welkom bij het koor. Elke woensdagavond wordt er met plezier gerepeteerd in het Verenigingsgebouw Juliana in het Woold.
Het concert begint op zaterdag 25 november om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. De entree kost tien euro per persoon, inclusief een kop koffie of thee.


Bij De Storm ook Nationaal Theaterweekend

WINTERSWIJK - Theater De Storm doet mee aan Nationaal Theaterweekend eind januari. Dit weekend is in het leven geroepen door het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds om iedereen te laten zien hoe leuk, mooi en waardevol een avond theater kan zijn. Kaarten worden dankzij hun financële bijdrage dit weekend verkocht voor lage prijzen. Theater De Storm is als één van de 70 theaters in Nederland uitgenodigd deel te nemen. De kaartverkoop is begonnen.

Het Winterswijkse theater heeft speciaal voor dit weekend vier voorstellingen geprogrammeerd, waarbij de kindervoorstellingen slechts vijf euro per persoon bedragen en voor een avondvoorstelling tien euro per persoon. Kaarten voor deze voorstellingen zijn al te boeken. Conform de spelregels wordt op dit moment alleen een tipje van de sluier van de geboekte programma's opgelicht.

Vrijdag 26 januari wordt het weekend afgetrapt. Om 15.30 uur is er een interactieve kindervoorstelling in de Feestzaal, 's avonds geniet het publiek in de Mondriaanzaal van 'een operavedette met humor'. Op zaterdagmiddag speelt in de Rabobankzaal 'een winterse tekenfilmklassieker met live muziek' en wordt de avondvoorstelling omschreven als 'drie knotsgekke mannen zien ze vliegen'.
Eind december maakt De Storm het programma met naam en toenaam bekend.


www.theaterdestorm.nl


Van goden en helden: lezing Maria Driessen

AALTEN - Kunsthistoricus Maria Driessen verzorgt een lezing over beeldende kunst in de Bibliotheek Aalten op dinsdag 28 november met als thema: Van goden en helden.

De Griekse goden en helden zijn onsterfelijk geworden in de beeldende kunst. Mede dankzij de Romeinen werden zij een geliefd thema in de kunst van Europa. Vanaf de Renaissance vormen de mythologische verhalen een vruchtbare bron voor schilders en beeldhouwers. De populariteit van deze verhalen duurt voort tot in de negentiende eeuw. Dit veelzijdige thema levert zeer gevarieerde werken op en natuurlijk horen daar ook de verhalen bij die er aan ten grondslag liggen. In woord en beeld gaat u kennis maken met een selectie van hoogwaardige kunstwerken die nog steeds een belangrijk onderdeel vormen van het mondiale kunstbezit. De lezing in de Bibliotheek Aalten is op dinsdagavond 28 november van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten voor leden 7,50 euro; voor niet-leden tien euro. Inschrijven is verplicht en mogelijk via www.achterhoeksepoort.nl of in de Bibliotheek in Aalten of Dinxperlo.