Foto: PR Stichting Steengroeve Theater
Foto: PR Stichting Steengroeve Theater Foto:

Steengroeve Theater komt met nieuwe voorstelling in 2019

WINTERSWIJK - Na zeven succesvolle Steengroeve Theater-edities kondigt het bestuur een rustjaar aan voor 2018. Dit tussenliggende jaar gebruikt de organisatie als springplank naar 2019 waar zij nóg grootser uitpakTter ere van de allereerste voorstelling die, dan dertig jaar geleden, in de groeve werd uitgevoerd: 'Die Zauberflöte'. Ook zijn de voorbereidingen voor de productie die de Stichting Steengroeve Theater voor 2020 op de agenda heeft staan in volle gang.

Winterswijk in de picture
Vanaf de oprichting van de Stichting Steengroeve Theater in 2009 tot en met de zomer van 2017 werden zeven succesvolle producties opgevoerd in de werkzame Sibelco-groeve, samen goed voor zeker 75.000 enthousiaste bezoekers. Al vanaf de eerste uitvoering (Jesus Christ Superstar in 2010) zette de organisatie Winterswijk landelijk in de picture. En dat is niet zo gek, vindt voorzitter Dirk Willink: "Het prachtige landschap, de magische theaterlocatie en bombastische producties die vrijwel volledig draaien op vrijwilligers/amateurs, is wat onze regio én Het Steengroeve Theater zo uniek maakt."

Voorbereiden
Met deze prachtige cijfers heeft Het Steengroeve Theater een geweldige reputatie hoog te houden. Immers, ieder jaar een grote productie in de werkzame Sibelco groeve brengen, is organisatorisch een megaproject. Dirk Willink: "Denk aan het aanvragen van rechten van producties, de bewerking en het schrijven van scripts en muzikale arrangementen, de coördinatie van de veiligheidsmaatregelen, decor, kostuums, tribunes, sanitaire voorzieningen en nog veel meer. Deze aspecten, in combinatie met de verrassende producties die voor 2019 en 2020 op de agenda staan, maakt dat we 2018 als voorbereidingsjaar gebruiken voor de volgende reeks voorstellingen."

Die Zauberflöte
In 2019 wil de stichting schitteren met een verrassende en imposante versie van de opera 'Die Zauberföte' en dat is niet toevallig gekozen. Willink: "In 2019 is het exact dertig jaar geleden dat de groeve - toen nog de groeve die nu als de 'Oehoe groeve' bekend staat - voor het eerst werd ingezet als theater. Deze productie was de aanleiding voor de oprichting van de huidige Stichting Steengroeve Theater. Een eerbetoon, maar ook een voorstelling die vanwege haar karakter ontzettend goed 'past' in de groeve. Immers, 'Die Zauberflöte' van Mozart is een opera over de macht van de muziek en kent veel lijnen, lagen en symboliek. Dit vormt een enorme inspiratiebron voor regisseur Jasper Korving en muzikaal leider Gerben Kruisselbrink. Zij werken komend jaar deze klassieker uit tot een vernieuwend en magisch meesterwerk waarmee we nóg grootser gaan uitpakken."

Over de geplande voorstelling voor 2020 wil de bestuursvoorzitter nog niet veel kwijt, wel geeft hij aan dat het dan gaat 'rocken' tussen de rotswanden van het indrukwekkende openluchttheater.

Vermoedelijk gaat de kaartverkoop voor Die Zauberflöte van start in september 2018.