In Catch me if you can vliegt meesteroplichter Frank Abagnale Junior (Mark Wevers) als piloot de wereld rond met valse papieren en een gestolen pilotenpak. Foto: Sanne Wevers
In Catch me if you can vliegt meesteroplichter Frank Abagnale Junior (Mark Wevers) als piloot de wereld rond met valse papieren en een gestolen pilotenpak. Foto: Sanne Wevers

Wandeling door Korenburgerveen

WINTERSWIJK - Op zondag 12 november kunnen natuurliefhebbers genieten van een wandeling door het Korenburgerveen in herfstrust.

Al wandelend ervaart men hoe prachtig en mystiek het veen is in deze tijd van het jaar. Het veen is normaal gesproken niet toegankelijk, maar met gids kunnen wandelaars er op 12 november van genieten. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Kosten voor deelname bedragen 5,- euro voor leden en 8,- euro voor niet leden. Tickets zijn alleen vooraf te koop via de website.


www.natuurmonumenten.nl


Reurlse herfstwandeling

RUURLO - De Reurlse herfstwandeling van de VVV Ruurlo, met verfrissende nieuwe routes, wordt dit jaar gehouden op zondag 12 november. Er wordt op deze dag gewandeld in een gebied dat zich kenmerkt door karakteristieke boerderijen, een mooi kasteel, prachtige bossen en natuurgebieden. Er kan gestart worden tussen 9.30 en 13.00 uur bij de VVV aan het Kerkplein 20 in Ruurlo. De afstanden van de wandeltochten zijn 6 km, 12 km of 20 km. De kosten van de wandeling zijn 3,50 euro per deelnemer.


tel. 0573-453926, info@vvvruurlo.nl, www.vvvruurlo.nl


Catch Me If You Can' één swingend muzikaal feest

WINTERSWIJK - De musical 'Catch Me If You Can' is één groot muzikaal feest. De zestienkoppige bigband die de musical muzikaal begeleidt, heeft er een pittige maar heerlijke kluif aan. Jazz, Latin, rock en ballads wisselen elkaar in een rap tempo af. Afgelopen zondag kwamen orkest, zang en spel samen tijdens een gezamenlijke repetitie.

De muziek in 'Catch me if you can' is de favoriete muziekstijl van muzikaal leider Gerben Kruisselbrink. "Het is echte bigbandmuziek, met veel moeilijke jazz. We hebben dit jaar een zestienkoppig orkest met veel blazers. Het zijn allemaal mensen die veel ervaring hebben met Bigband- en Jazzmuziek. Sommigen van hen bespelen tijdens de musical meerdere instrumenten. Bijzonder is ook dat er veel saxofoonmuziek in zit, dat hebben we in de laatste jaren niet gehad. De nummers variëren van Latin, tot bigband en van rockmuziek tot ballad. Het is lastige muziek, want deze muziek vliegt echt door alle toonsoorten. Maar het orkest is erg enthousiast en vindt het fantastisch om deze jazzy bigbandsfeer bij het WMT te introduceren", aldus Gerben.
Nederlandse première
Juist deze voor musicals verrassende muziek was de reden dat het WMT zich vastgebeten heeft in het mogen opvoeren van dit verhaal. Deze nieuwe Broadway musical beleeft namelijk in Winterswijk zijn Nederlandse première. Een hele eer voor een amateurgezelschap. De musical is speciaal voor het WMT vertaald in het Nederlands. Gerben: "Ook voor de leden van het WMT is deze musical een uitdaging qua zangstijl. Jazz hebben we nog niet eerder gezongen en dat is toch echt wel wat anders dan musical- of popmuziek. De muziek is heel toegankelijk en ligt lekker in het gehoor. Maar er moet snoeihard gewerkt worden door de muzikanten en de zangers, die vaak ook nog volop dansen. Het publiek heeft daar echter geen last van, voor hen is het vooral genieten van een muzikaal feestje."

Kaartverkoop
Catch Me If You Can is te zien van donderdag 23 tot en met zondag 26 november. Kaarten kosten 33,50 euro, inclusief garderobe en pauzedrankje, en zijn te koop via 0543-519285 of www.theaterdestorm.nl.