Frank Teekman en Irene Prinsen in actie. Foto: PR
Frank Teekman en Irene Prinsen in actie. Foto: PR Foto:

Nuttige zege Gonemo op Turkuaz

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo moesten het in Deventer opnemen tegen laagvlieger SK Turkuaz. Na een furieuze start van Turkuaz, waarbij het de leiding nam, herpakten de Winterswijkers zich en wonnen met 2-1.

De ploeg uit Deventer kwam fel uit de startblokken en maakte de bedoelingen direct vanaf het startsignaal duidelijk kenbaar. Gonemo werd onder druk gezet en kreeg weinig tot geen mogelijkheden om tot een gedegen opbouw te komen.
In deze fase scoorden de gastheren de 1-0, maar gaandeweg kreeg Gonemo meer grip op de wedstrijd. De withemden praatten elkaar moed in en het geloof in eigen kunnen bleef rechtovereind staan. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de bezoekers uit Winterswijk niet alleen meer initiatieven ontplooiden, maar ook langszij kwamen.

Gesterkt door de hechte eenheid en daarbovenop een gezonde dosis hard werken legde Gonemo de thuisploeg het vuur aan de schenen. Een open wedstrijd ontwikkelde zich in een gelijk opgaande strijd.

Veldoverwicht
Gonemo creëerde de betere kansen en het had er alle schijn van dat in Deventer de punten gepakt konden worden. Het lichte veldoverwicht werd door Jermaine Pattiruhu verzilverd en met zijn doelpunt werd hij matchwinnaar. Via deze verdiende 2-1 zege nestelt Gonemo zich steviger in de middenmoot van de Hoofdklasse G.


't Pluumke '67 2 verliest na een zware strijd van Phido 1

WINTERSWIJK - Afgelopen woensdag speelde het tweede team van t Pluumke'67 tegen het eerste team van Phido uit Doetinchem. Na de enkels stond de stand op 2-2. Irene Prinsen en Remco Hillen wisten te winnen, Patrick Piels en Lydia Berenschot kwamen nipt tekort. Patrick kwam met 21-17 in de tweede set dichtbij, en Lydia wist er een derde set uit te slepen.

Ook bij de dubbels lagen de teams weer dicht bij elkaar.
De dames trokken helaas in drie sets aan het kortste eind, heren Frank Teekman en Remco wisten met 21-18 en 21-19 te winnen.
Bij de afsluitende mixen waren er weer driesetters. Patrick en Lydia verloren die laatste set helaas met 21-16, en Frank en Irene met 21-10. Eindstand werd hiermee 3-5, waarbij vier driesetters dus helaas verloren zijn gegaan.


WDV 1 kan niet stunten tegen damreus

WINTERSWIJK - WDV 1 moest het in de vijfde speelronde opnemen tegen damreus Huissen. Huissen is de laatste vijf jaar kampioen geworden in de Gelderse Hoofklasse, dus was bij aanvang van de wedstrijd zwaar favoriet.

WDV ging de strijd niet uit de weg en speelde een aantal spannende partijen waarbij de WDV'ers niet veel onder leken te doen. Mark Sanders speelde op het 1e bord een gelijkwaardige partij en speelde remise. WDV kwam toch op achterstand. Bij een afwikkeling zat een naslag in de stand waardoor Erik één schijf achter kwam. Zonder compensatie kon Erik de nederlaag voorkomen. Theo Stoverinck was dichtbij om de achterstand ongedaan te maken. Theo bereikte een voordelig eindspel, maar door nauwkeurig spel kon zijn tegenstander nipt remise afdwingen.

Ondertussen kende Kees Spruijt de openingstheorie beter dan zijn (grootmeester) tegenstander en stond goed. Kees liet miste echter een goede voortzetting en kwam wat in de verdrukking. Het eindspel werd door zijn tegenstander nauwkeurig gespeeld waardoor Kees moest opgeven. Henk Sonderen speelde ook een spannende partij, maar werd langzaam weggedrukt. Henk verloor een schijf in het middenspel en verloor ook zijn partij.

Voor WDV deed Erik ten Hagen met een overwinning wat terug. Daarbij had Erik over geluk niet te klagen. In een nadelige stand blunderde zijn tegenstander door een 2-om-3 combinatie over het hoofd te zien, waarna Erik in een overmachtseindspel won. Om de achterstand recht te trekken, was dit niet genoeg.

Wim Bennink had het namelijk al moeilijk. Zijn tegenstander kreeg langzamerhand belangrijke velden onder controle en bracht Wim een nederlaag toe door hem vast te zetten.
Ook Gerard Korten kwam wat onder druk te staan. Gerard wist echter door te breken naar dam en stelde daarmee keurig remise veilig.
Al met al verloor WDV terecht. De 11-5 nederlaag was echter wel wat geflatteerd. Met zes punten uit vijf wedstrijden staat WDV nog wel keurig in het linker rijtje.