De kinderen met hun mooi versierde pompoenen. Foto: Achterhoek Nieuws bv
De kinderen met hun mooi versierde pompoenen. Foto: Achterhoek Nieuws bv Foto:

Pompoenenfestijn Bargerpaske bij De Vrees

WINTERSWIJK- In juli van dit jaar besloten Speeltuinvereniging De Vrees en basisschool Bargerpaske met elkaar te gaan samenwerken. Ze maken gebruik van elkaars diensten en organiseren samen activiteiten. Op donderdag 2 november stonden voorzitter van 'De Vrees', Jeroen ter Welle, en Dick de Vries, overbuurman en vrijwilliger, de kinderen van groep 3 op te wachten om ze te trakteren op beweging en creativiteit. Want de speeltuinvereniging beheert niet alleen een speeltuin maar heeft daarnaast ook vele activiteiten, die goed inpasbaar zijn in het lesprogramma van de basisschool.

Door onze verslaggever

De in 1953 opgerichte speeltuinvereniging weet zich ondanks de vergrijzing goed staande te houden. Onder andere door middel van het organiseren van activiteiten zoals deze middag kan de speeltuinvereniging zich profileren. Maar het wordt wel steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen met een laagdrempelige contributie van 20 euro per gezin per jaar. Het wegvallen van de opbrengst uit het ophalen van oud papier is een belangrijke aderlating voor de vereniging. Toch zijn Ter Welle en De Vries het er samen over eens, dat de tablets en iPhones de belangrijkste concurrenten zijn en die kun je alleen verslaan als je iets anders weet te bieden.
Vandaag was het de beurt aan groep 3 om pen en papier te verwisselen voor stift en penseel om pompoenen te gaan beschilderen. Het was juf Wilma goed gelukt om de verrassing tot het laatst geheim te houden. Bij aankomst werden de speeltoestellen enthousiast in bezit genomen. Inmiddels werden door Jeroen en Dick pompoenen op tafels neergelegd, die graag lachende, boze, lelijke of gekleurde gezichten wilden hebben. De kinderen begonnen eerst met de stiften, maar - eenmaal ontdekt – kreeg de verf toch de overhand. Vol overgave gingen ze te werk en dat er af en toe een likje verf op een onbedoelde plek terechtkwam, was met de verf op waterbasis geen probleem. Ranja en een snoepje maakten het voor de kinderen compleet en de ervaren Juf Wilma zorgde er wel voor dat de middag in goede banen werd geleid, en dat het leuk en gezellig bleef. En natuurlijk ook door de inzet van enkele vrijwilligers van de school. Om kwart voor twee ging de groep weer schoolwaarts. De pompoenen gingen mee en werden trots, als een trofee gekoesterd, mee naar huis genomen.