Stefan Moreno toont de nieuwe verlichtingslijn. Foto: Niels Blikman
Stefan Moreno toont de nieuwe verlichtingslijn. Foto: Niels Blikman Foto:

Nu ook industrielampen bij Onderdelenhuis Fixxar

WINTERSWIJK – Onderdelenhuis Fixxar aan de Spoorstraat in Winterswijk heeft onlangs industrielampen in het assortiment opgenomen. Eigenaar Stefan Moreno en zijn personeel spelen daarmee in op de toenemende populariteit van deze hangende lampen.

Door Bart Kraan

"Je ziet dit soort lampen heel vaak tijdens praatprogramma's op televisie`, vertelt Moreno. "Het gaat daarbij om eenvoudige, hangende lampen met grote bollen en kappen. Ze zijn een trend geworden, onze klanten vragen er in de winkel ook steeds vaker naar."
De industrielampen die Fixxar aanbiedt, zijn voorzien van milieuvriendelijke en duurzame ledlampen. ''Die lampen gaan 15.000 branduren mee, terwijl de betere spaarlampen 10.000 uur branden. Bovendien bevatten de ledlampen geen kwik", aldus Moreno, die duurzaamheid en de verkoop van milieuvriendelijke producten hoog in het vaandel heeft staan. Daarom verkopen hij en zijn personeelsleden inktpatronen van het huismerk in een papieren zakje. Als klanten de lege inktpatronen in dat zakje inleveren, krijgen ze bij de eerstvolgende aankoop een euro korting. Zo wil Moreno zijn klanten ertoe bewegen lege inktpatronen in te leveren om zo te voorkomen dat ze per ongeluk bij het afval belanden. Bovendien wordt het gebruik van plastic en normaal papier voor de verpakking van die inktpatronen teruggedrongen.
Bij de aankoop van een industrielamp halen de klanten volgens Moreno een hoop gezelligheid in huis. "Het gaat om kooldraadlampen met een eenvoudige fitting en koperdraad die een heel warm licht afgeven", aldus de eigenaar. De lampen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. "Je hebt bijvoorbeeld de betonlook, die heel goed past in badkamers en keukens met geschuurde muren."
De lampen zijn zowel kant en klaar en dus zo te monteren als in onderdelen verkrijgbaar. "Als de mensen die lampen in onderdelen kopen, kunnen ze die zelf in elkaar zetten."
Moreno heeft in zijn winkel aan de Spoorstraat drie meter stellage vrijgemaakt voor de industrielampen. De ruimte voor die lampen schiep hij door het assortiment aan te passen. Zo verkopen hij en zijn mensen minder assessoires voor auto's zoals schoonmaak- en onderhoudsmiddelen, snoeren voor radio's en navigatiesystemen. "Daar is nu minder vraag naar, steeds meer mensen gaan naar de garage voor het onderhoud van hun auto. En heel veel mensen gebruiken tegenwoordig een app op hun mobiele telefoon voor de navigatie", aldus Moreno. En hij en zijn personeel verkopen steeds meer artikelen via de website. Die hoeven dus niet meer in de winkel te liggen. "Het gaat daarbij om specialistische spullen, zoals bepaalde schakelaars en stekkers. De eenvoudige schakelaars verkopen we nog wel hier, maar bijvoorbeeld bepaalde ronde en vierkante inbouwschakelaars en schakelaars in diverse kleuren zijn alleen nog via de site verkrijgbaar. Dat soort schakelaars verkopen we maar zelden in de winkel."