Afbeelding
Foto:

Vrijwilligerspunt

WINTERSWIJK - Ook deze week zijn er weer diverse vacatures bij het Vrijwilligerspunt. Wie meer informatie wenst, of wie zich wil aanmelden als vrijwilliger, kan terecht op www.vpwinterswijk.nl of kan mailen naar info@vpwinterswijk.nl.

MEE zoekt Reismaatjes
MEE op weg leert jongeren(of volwassenen) om zelfstandig te reizen met het OV, fiets of combinatie van beide. Men gaat samen oefenen met een reismaatje aan de hand van een reisplan. Een consulent van MEE ondersteunt hierbij. De vrijwilliger heeft een actieve en belangrijke rol bij het vergroten van de leefwereld van de jongere.

Vrijwilliger bibliotheek
Vindt u het leuk om met mensen om te gaan, beschikt u over inlevingsvermogen, heeft u affiniteit met de doelgroep en beheerst u de Nederlandse taal goed. Dan is vrijwilliger worden bij de bibliotheek wellicht iets voor u.

'Lease'-opa en -oma gezocht
Ouders van twee kinderen drie en tien jaar oud zijn op zoek naar een "lease" opa en oma. Men zoekt een oudere man en vrouw, Omdat van de ene ouder de ouders zijn overleden en van de ander de ouders ver weg wonen zoekt men een ouder echtpaar die de opa en oma taak over willen nemen. Het moet vooral leuk zijn. Moeder heeft ook zelf gezocht via huisarts, thuiszorg en het consultatiebureau en dan nu dus via het Vrijwilligerspunt.

Spot zoekt mensen die creatief zijn
Voor deze activiteit is men op zoek naar een vrijwilliger die het heel erg leuk vind om met max. 10 kinderen creatief aan de slag te gaan. Dat kan bijvoorbeeld schilderen en knutselen zijn. Elke week maakt men wat anders. Als je het leuk vind mag jij ook degene zijn die de ideeën bedenkt. Vind je het vooral leuk om uitvoerend bezig te zijn, ben je ook van harte welkom!
Ben jij: creatief en een sfeermaker? Ben jij sociaal en heb je ook een goed gevoel voor humor? Ben jij enthousiast en kun jij mensen stimuleren om initiatief te nemen. Wil jij graag wat betekenen voor je medemens? dan is Spot Jongerenwerk op zoek naar jou.
De Postkamer is een initiatief van SPOT jongerenwerk. de laatste zondag van de maand is er in SPOT een gezellig samenkomen met mensen met een licht verstandelijk beperking. Ze vinden het leuk om elkaar te ontmoeten en om samen leuke dingen te doen alleen het organiseren daarvan is iets waar de jongeren wat hulp bij nodig hebben. Zie jij jezelf dit doen? Mail dan naar: nrouwmaat@winterswijk.nl

Bewoner AZC zoekt daginvulling, sociaal contact
Man woont in het AZC en wil dolgraag als vrijwilliger aan de slag. Het liefst wil hij fietsen repareren of anders klusjes doen. Hij heeft een opleiding op ICT gebied en dan met name de technische kant in Azerbedjan gedaan. Hij spreekt nog maar een klein beetje Nederlands maar wil heel graag meer leren en vooral wat doen. Wie helpt deze man uit zijn isolement?

Sportcafé XL
Naast het bemiddelen van vrijwilligers voor organisaties zorgt het Vrijwilligerspunt ook voor educatie. Maandagavond 13 november is daar het eerste voorbeeld van. Vanaf 18:30 uur is een ieder welkom in de kantine van Fc Winterswijk voor het eerste sportcafé XL.
Ewald van Kouwe verzorgt de theatervoorstelling 'Dat schiet lekker op zo'. Over hoe je als vader of moeder kunt zorgen dat het goed gaat met je kind in de sport (en daarbuiten!). Of hoe je als trainer/coach of bestuurs- of commissielid kunt zorgen dat jullie sporters zich optimaal kunnen ontwikkelen en je club nog sterker wordt.
Daarnaast zijn er die avond twee workshops.
Workshop 1: Meer vrijwilligers in korte tijd verzorgt door Roel Hazenberg van de Gelderse Sport Federatie. Met deze succesmethode behoort het tekort aan vrijwilligers bij jouw club tot de verleden tijd!
Workshop 2: Hoe blijft jij met jouw vereniging toekomstbestendig? Verzorgt door Marco Groen van Back2Basics. Als club merk je dat de vraag van leden en potentiële leden verandert. Dat er andere organisaties in de buurt zijn met wie je als club mooie samenwerkingsverbanden kunt creëren en zo het bestaansrecht van nu en voor de toekomst zeker kunt stellen.

Aanmelding en meer info via: info@vpwinterswijk.nl.


VIT zoekt vrijwilligers

WINTERSWIJK - VIT-hulp bij mantelzorg zet vrijwilligers in om kinderen, volwassenen en ouderen die een beperking hebben gezelschap te houden of samen activiteiten te ondernemen. Zo heeft de naaste familie even tijd voor zichzelf. Ook bij hulpbehoevende mensen waarvan mantelzorgers ver weg wonen kan een vrijwilliger ingezet worden.

Op dit moment zijn er in Winterswijk de volgende hulpvragen waar vrijwilligers voor worden gezocht.
- Een spelletje doen met een mevrouw die vanwege lichamelijke problemen de deur niet uit kan en daardoor heel eenzaam is.

- Gezelschap voor een dementerende vrouw, zodat haar man zijn hobby kan blijven uitoefenen.

- Een wandeling maken met een oudere eenzame man, die er niet alleen op uit durft.

- Even naar buiten de tuin in of voor een korte wandeling met een dementerende man, zodat mevrouw even de handen vrij heeft.

Het gaat om een paar uurtjes per week. VIT begeleidt de vrijwilliger, zorgt voor een goede voorbereiding en onkostenvergoeding.

Geïnteresseerden kunnen bellen met VIT (0544) 82 00 00 op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur.
Ook wie interesse voor andere activiteiten, kan het laten weten.

Iedereen kan ook voor informatie binnenlopen bij de Post. Marjan Roerdinkveldboom, de mantelzorgconsulent, is daar op vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur en kan vragen beantwoorden.