Josien Wesselink mocht een fair tradepakket in ontvangst nemen van Wereldwinkel-vrijwilliger Jeanet Graaskamp. Foto: PR
Josien Wesselink mocht een fair tradepakket in ontvangst nemen van Wereldwinkel-vrijwilliger Jeanet Graaskamp. Foto: PR Foto:

Lezing: De grenzen van doping, vroeger en nu

WINTERSWIJK - Op zaterdag 11 november verzorgt Johan Harbers een lezing over De grenzen van doping, vroeger en nu bij de Sociëteit Winterswijk in de Pastorie, Misterstraat 18, Winterswijk. Aanvang 16:00 uur

Doping is geen gemakkelijk onderwerp. Het is een beladen onderwerp en doping is onuitroeibaar. Doping is en blijft een sociaaleconomisch, medisch, wetenschappelijk fenomeen. In de lezing wordt een tipje van de sluier (je kunt met dit onderwerp een encyclopedie vullen) opgelicht, nauwgezet en met zo nu en dan een kwinkslag…
Vroeger kon en ook nu kun je bijna niet winnen zonder het gebruik van dopingmiddelen. Zeg je nee tegen doping, ben je niet meer competitief en weg is je droom. Daartegenover staat het feit dat de controles tegen doping zo streng zijn dat een zogenaamd onschuldig bestanddeel in een voedingssupplement twee tot acht jaar schorsing kunnen opleveren.
Besproken worden middelen die men via de farmaceutische industrie overal ter wereld kan krijgen, zonder dat de controlerende instanties en/of overheid er vat op kan krijgen. Doping is ook niet gezond, want geneesmiddelen (ook te krijgen in het uitgaansleven als partydrugs) zijn eigenlijk niet bedoeld voor gezonde mensen. 'Mooie' voorbeelden van dopinggebruik van vroeger en nu zullen de revue passeren, maar ook hoe de sporter op de meest ingenieuze manier probeerde dopinggebruik te verdoezelen, controles te omzeilen en dan blijkt dat zelfs overheden hierin een sturende, controlerende rol speelden.


Ledenmiddag PCOB

WINTERSWIJK - De PCOB houdt woensdagmiddag 15 november haar ledenmiddag. Rob van Eck laat het een en ander zien en vertelt over wereldwonderen uit een ver verleden maar ook uit recentere geschiedenis.

De bijeenkomst is in de zaal van woonzorgcentrum De Pelkwijk, Laan van Hilbelink 95 in Winterswijk. De middag begint om 14.30 uur, de zaal is open vanaf 14.30 uur. Entree is drie euro pers persoon inclusief koffie of thee.
Voor hulp bij vervoer kan worden gebeld met Gerrit Sloetjes, tel. 0543 565314.


Musica Jacobi met
bijzondere vesper

WINTERSWIJK - Zondagavond 12 november is er in de Jacobskerk te Winterswijk een bijzondere vesperdienst.

Enkele jaren geleden schreven dichter Sytze de Vries en componist Dirk Zwart 'Tussen licht en donker'. Het is een getoonzette vesperliturgie voor koor, gemeente en instrumenten. Het werk is compositie en liturgie tegelijk. In 'Tussen licht en donker' komen traditie en vernieuwing tot klinken. Aan de vesper wordt medewerking verleend door Zonnebrinkcantorij, organist Annelies Slöetjes en fluitist Frank Verheij, Henk Vis is de liturg. begint zoals gewoonlijk om 19.00 uur in de Jacobskerk. Voor aanvang worden enkele liederen met de aanwezigen geoefend. Bij de uitgang is er een collecte.


In de prijzen bij Fair trade week Wereldwinkel

WINTERSWIJK - In het kader van de fair trade-week kon bij de Wereldwinkel Winterswijk een rebus worden opgelost. De oplossing van de rebus was: Fair trade is met recht eerlijke handel! Josien Wesselink is de gelukkige winnares. Zij mocht een fair trade-pakket met artikelen ter waarde van 50 euro in ontvangst nemen.