Deelnemers van Girls@Home doen mee als kerstengel. Foto: PR
Deelnemers van Girls@Home doen mee als kerstengel. Foto: PR Foto:

Kerstengel-actie voor jongeren

WINTERSWIJK - Present Winterswijk organiseert dit jaar voor het eerst een ‘Kerstengel-actie’ voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Het doel van deze actie is het stimuleren van het omzien naar elkaar en het vergroten van de onderlinge verbondenheid tussen mensen, jong en oud.

Waar Present normaal werkt via groepen vrijwilligers die zich inzetten voor een ander, gaat Present nu (ook) op zoek naar ‘Kerstengelen’. Een Kerstengel geeft iemand aandacht, desgewenst anoniem. Die aandacht kan bestaan uit een kaartje, (zelfgebakken) lekkers, een bloemetje, een tekening; wat de engel zelf ook maar bedenkt. Daarbij gaat het om het gebaar. Niet om de hoeveelheid en zeker niet om geld, bijvoorbeeld een keer per week. Een engel is in functie tijdens de adventstijd, dus van zondag 3 december tot en met zondag 24 december.

Wie iemand in gedachten heeft, die wel een Kerstengel kan gebruiken, kan dit melden via de website. Voor iedereen die een Kerstengel ook daadwerkelijk toegewezen krijgt, geldt dat via een bij de eerste attentie gevoegd briefje wordt gevraagd of hij/zij het goed vindt om in de adventsweken iets te merken van een Kerstengel. Vinden begunstigden het niet prettig, dan kunnen ze dat dus altijd aangeven. Eind november koppelt Present de ‘Kerstengelen’ die zich hebben opgegeven aan mensen naar wie zij kunnen omzien. De Kerstengelen ontvangen vervolgens adressen en instructies zodat zij precies weten waar - in principe anoniem - een attentie kan worden gebracht. Een keer in de adventsperiode, of elke week een keer. de Kerstengel bepaalt zelf hoe vaak.

Aanmelden Kerstengelen en begunstigden
Iedereen tussen de 12 en 25 jaar, die belangstelling heeft om een ‘Kerstengel’ te zijn of wie iemand kent die hij of zij wil aanmelden om een engel te ontvangen, kan dat uiterlijk zondag 20 november melden via de website.


www.stichtingpresent.nl/winterswijk/kerstengel