Geen remises in Winterswijkse damcompetitie

WINTERSWIJK - Tijdens de clubavond van woensdag 25 oktober vielen er geen remises achter de borden in de Winterswijkse damcompetitie. Titelverdediger Erik ten Hagen blijft koploper zonder puntverlies.

Frank ten Hagen wist tegen Wim Bennink met 2 schijven er 4 vast te zetten op Wim zijn lange vleugel. Hierdoor haalde Frank een overmacht op het andere deel van het bord, wat resulteerde in een overwinning (2-0). Thomas Esselink kwam tegen Kees Spruijt in een korte vleugelopsluiting te staan en kwam daardoor lastig te staan, maar verloor doordat hij een eenvoudige combinatie over het hoofd zag. Achteraf bleek echter dat Thomas een winnende combinatie had gemist (0-2). De in vorm zijnde John van Laarhoven speelde wederom een prima partij en nam tegen Erik Oonk het centrum in zijn bezit en leek daardoor een stuk beter te staan. John verloor echter, omdat hij een combinatie over het hoofd zag (0-2). Wim Sonderen wist vorig jaar nog te winnen van Erik ten Hagen, maar kwam dit maal in de problemen.

Door positioneel sterk spel dwong Erik schijfwinst af, waarna er voor Wim geen eer meer te behalen viel (0-2). De meest spectaculaire partij van de avond ging tussen Gerwin Doornink en Augustin Saouadogo. Augustin had het eerste deel de overhand, kwam via een plakker op dam en kwam gewonnen te staan. Hij speelde het eindspel echter foutief uit, waardoor een gewonnen stand werd omgebogen naar een remise stand. Uiteindelijk wist Gerwin de partij zelfs nog te winnen, door een foutieve combinatie van Augustin waarbij hij zelf zijn dam verloor (2-0). Jan Elgershuizen had tegen Theo Stoverinck positioneel weinig opties meer. Jan moest hierdoor in het eindspel een doorbraak naar dam toestaan en probeerde zelf nog dam te behalen. Theo hield zijn hoofd koel en trapte niet in de trucjes en won de partij (0-2). Erik ten Hagen blijft met 8 uit 4 bovenaan staan, gevolgd door Kees Spruijt met 7 uit 4.