Jeugdagent Arjan van de Groep en jongerenwerker Frank Sikkink. Foto: PR
Jeugdagent Arjan van de Groep en jongerenwerker Frank Sikkink. Foto: PR Foto:

Jubileumconcert Schaersvoorde met (oud)leerlingen

AALTEN/DINXPERLO/WINTERSWIJK - In 2018 bestaat Christelijk College Schaersvoorde 25 jaar. Dit zal op verschillende manieren en momenten worden gevierd. Zo zal er op zaterdag 6 oktober 2018 een reünie zijn voor iedereen die tussen 1993 en 2017 op deze school heeft gezeten of er heeft gewerkt.

De festiviteiten starten met een bijzonder concert op zaterdag 3 februari. Huidige leerlingen en oud-leerlingen zullen onder de bezielende leiding van Johan Meerdink gezamenlijk een aantal muziekstukken uitvoeren. Jarenlang was dit concert een begrip voor leerlingen die graag muziek maakten. Een paar dagen in Eelink en dan een optreden in de Zuiderkerk. Rector Wilma van Velden lacht: "We doen dit nog een keer over. Dit keer dus ook met oud-leerlingen die in het verleden al een keer mee hebben gedaan en nu nog steeds muziek maken. Het is een mooie start van ons jubileum, maar ook een eerbetoon aan Johan Meerdink die eind van dit schooljaar met pensioen gaat." Via de sociale media zijn al heel wat oud-deelnemers getraceerd die hebben aangegeven dat ze mee willen doen. Als er toch nog oud-leerlingen zijn die willen deelnemen, kunnen zich nog aanmelden tot uiterlijk 7 november bij schoolconcert@schaersvoorde.nl. Praktische informatie is te vinden op de website van Schaersvoorde.


www.schaersvoorde.nl


KNNV houdt paddenstoelenexcursie bij de Leemputten

WINTERSWIJK - Op zaterdag 4 november houdt de afdeling Oost-Achterhoek van de KNNV, vereniging voor veldbiologie, een paddenstoelenexcursie bij de Leemputten. Het vertrek is om 13.30 uur bij De Storm in Winterswijk. Terugkeer: circa 16.30 uur. De excursieleider is Ed Grotenhuis, tel. 0543-520714. Deelneemrs wordt geadviseerd om laarzen te dragen/mee te nemen, en verder een loep, een spiegeltje en een paddenstoelengids mee te nemen. Wat niet meteen op naam kan worden gebracht wordt meegenomen naar de determineeravond op maandag 6 november bij Cor Sticker, Holthuisweg 1 in het Woold.


Mobile Media Lab bezoekt
Oost-Achterhoek

OOST ACHTERHOEK - Van 1 tot en met 10 november is het Mobile Media Lab (MML) van de landelijke politie in Achterhoek Oost. Deze grote vrachtwagen is voorzien van een klaslokaal waarin enkele honderden leerlingen van de VO scholen in de regio worden voorgelicht over online veiligheid. Jongerenwerker Frank Sikkink zal samen met de jeugdagenten Arjan van de Groep (Aalten & Berkelland) en Lisanne Geerdink (Winterswijk en Oost Gelre) deze interactieve lessen verzorgen. Hierbij worden met de jongeren thema's behandeld uit hun eigen belevingswereld.

Met name de gevaren, risico's en gevolgen rondom digitaal pesten, sexting & grooming staan op de agenda. Nog dagelijks komen er nieuwe zaken naar boven rondom deze thema's die in deze leeftijdscategorie (12-14 jaar) zeer actueel zijn. "Tijdig informeren over de risico's en mogelijke gevolgen van de actuele thema's is essentieel." aldus Frank Sikkink. Sikkink geeft al ruim 10 jaar voorlichting rondom Social Media, variërend van basisschoolleeftijd tot aan VO bovenbouw. Hierin is binnen de gemeente Aalten een doorlopende leerlijn rondom Social Media ontstaan.

Actuele thema's

Afgelopen jaren is door Sikkink steeds meer de samenwerking met politie binnen de voorlichting gezocht. Van de Groep, voorstander van proactieve benadering van de jongeren en zélf ook actief op de diverse Social Media, is zeer enthousiast over deze samenwerking. Juist het laagdrempelige van de jongerenwerker, gecombineerd met de zakelijke (soms zware) gevolgen zijn in zijn ogen een perfecte mix voor de jongeren. Door het MML in te zetten ervaren de jongeren ook direct een gevoel om 'in het domein van politie' te zitten. "Directe aandacht gegarandeerd", aldus Van de Groep. Door de komst van het Preventie Platform Jeugd is het mogelijk dat Sikkink breder ingezet wordt. Hier maken beide partijen met deze unieke inzet zinvol gebruik van.

Het MML is op 1 november aanwezig in Lichtenvoorde, op 2 november in Borculo, op 3 november in Groenlo, is op 6 november wederom in Borculo, op 7 november in Aalten, op 8 november in Neede, op 9 en op 10 november in Winterswijk.