Hedwig Klein Gunnewiek, Julie Broer, Jan Dijk en Wim Sikking. Foto: PR
Hedwig Klein Gunnewiek, Julie Broer, Jan Dijk en Wim Sikking. Foto: PR Foto:

Cursus Digisterker: 'Interessant voor jong én oud'

WINTERSWIJK - De afgelopen week hebben de deelnemers aan de cursus Digisterker in Winterswijk hun certificaat ontvangen. Digisterker is een praktische cursus, waarbij in vier dagdelen de sites van de overheid (zoals bijvoorbeeld de gemeentesite en vooral ook mijnoverheid.nl) worden toegelicht. Ook wordt er veel met deze sites geoefend. Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, het aanvragen van zorgtoeslagen en regelen van huurtoeslag. De cursusserie, die georganiseerd wordt in samenwerking met de gemeente Winterswijk, werd met het uitreiken van de certificaten afgerond. Op de laatste dag werden de reacties van de deelnemers opgetekend.

Bibliotheekmedewerkster Hedwig Klein Gunnewiek bekijkt samen met cursiste Julie Broer de site van De Post. Vrijwilliger Wim Sikking zet samen met cursist Jan Dijk een snelkoppeling naar 'Regelhulp.nl' op het bureaublad. In een zeer ontspannen sfeer worden Julie en Jan wegwijs gemaakt in de wereld van de digitale overheid.

Beide cursisten hebben hun eigen redenen om deel te nemen aan deze cursus. "Mijn partner is enkele jaren geleden overleden", vertelt Julie. "Ik wil nu zelf de digitale zaken regelen en pak alles aan om er vertrouwd mee te raken. Zo volg ik ook een cursus Windows 10 via 't Gilde."
"De overheid doet steeds meer digitaal. Je moet daarin mee", vult Jan aan. Julie: "Digisterker heeft mij een breder inzicht opgeleverd. De cursusstof was niet altijd even makkelijk. Heel fijn is het dan om te weten dat ik, als ik nog vragen heb, een afspraak kan maken bij het digitaal spreekuur in de Bibliotheek Winterswijk."
Beide cursisten vinden de cursus Digisterker een aanrader voor iedereen. "Het is interessant voor jong én oud", vertelt de 90-jarige Jan. "En leuke bijkomstigheid, het is voor leden van de bieb ook nog gratis", waarna zijn gulle lach de bibliotheek weer vult.

In Winterswijk start zeer binnenkort een nieuwe ronde. Aanmelden kan via www.oostachterhoek.nl/digisterker of door te bellen met 088-0062929.