Het jubilerende koor tijdens een repetitie. Foto: Ans ter Horst
Het jubilerende koor tijdens een repetitie. Foto: Ans ter Horst Foto:

Jubileumconcert door gouden Chr. Gem. Koor HZW

WINTERSWIJK - Op zondag 5 november viert het Christelijk Gemengd Koor HZW Winterswijk het vijftigjarig bestaan met een jubileumconcert in de Jacobskerk, aanvang 15.00 uur. Muzikale leiding heeft dirigent Jan Willem Docter uit Enschede. Toegang 10 euro.

Er is een heel afwisselend programma samengesteld. Deze middag kan men genieten van onder andere de Messe Brève in C van Ch.-F. Gounod en een koorbewerking van You Raise Me Up; een mooie gospel, in 2003 wereldberoemd geworden door de zanger Josh Groban. En bijvoorbeeld van het ontroerende 'Vader in de Hemel' van de Nederlandse componist en arrangeur Marco den Toom. De sopraan Elske te Lindert is bij dit nummer soliste. Medewerking wordt eveneens verleend door een samengesteld ensemble van elf musici, terwijl Wim Ruessink het orgel bespeelt. Elske en Wim zijn - evenals Gerrit Hartemink (zelfs 25 jaar!), Ton de Waal, Hayo Boerema en Dineke de Roo - dirigent geweest van het jubilerende koor. Het bestuur en de leden vinden het erg fijn, dat beiden het jubileumconcert luister bij zetten. Bijzonder is, dat dirigent Docter, die sinds 2015 aan het koor is verbonden, voor dit gouden jubileum speciaal een bewerking heeft gemaakt van Psalm 103: Loof de Heer, o mijn ziel.

De koren Hosanna en Maarten Luther vormen in feite de basis van het huidige Chr. Gemengd Koor HZW. Deze twee koren fuseerden 50 jaar geleden tot het Hervormd Zangkoor Winterwijk en vanwege het samengaan van de Herv. Gemeente en de Geref. Kerk tot één Protestantse Gemeente werd de naam in april 2009 veranderd in Christelijk Gemengd Koor HZW Winterswijk. Toch nog met de aanduiding HZW, omdat die naam zo'n begrip was geworden. Diverse oud-leden van het opgeheven Chr. Gemengd Koor De Lofstem sloten zich bij het Chr. Gemengd Koor HZW aan, waar ze een uitstekende sfeer aantroffen, aldus een zanger. Het koor heeft momenteel 43 leden (en er is nog plaats voor meer).


www.hzw-winterswijk.nl