De keuken, met daarin de Josper. Foto: PR
De keuken, met daarin de Josper. Foto: PR Foto:

Genieten in Hoofdkwartier van de Prins

LIEVELDE - Het Hoofdkwartier van de Prins binnen Erve Kots bestaat nu drie jaar, maar het komt nog regelmatig voor dat vaste gasten van Erve Kots niet weten dat er ook een a la carte restaurant is. De keukenbrigade heeft ook weer een mooie herfst en wildkaart samengesteld voor de liefhebbers, zodat men heerlijk en ongedwongen kan genieten.

Maar wie er eenmaal is geweest en de heerlijke smaak van de gerechten uit de Josper heeft geproefd, is reuze enthousiast en weet de weg naar het restaurant wel te vinden.

Dit à la carte restaurant met open keuken en twee open haarden, waar men ook heerlijk kan borrelen, geeft een gemoedelijke Achterhoeks sfeer. Het is mogelijk om er een arrangement van te maken met overnachting.

De Josper combineert de traditie van ambachtslieden met de snelheid van de veeleisende, moderne keuken en geeft de gerechten een unieke smaak met behoud van textuur en sappigheid. Bovendien wordt in het Hoofdkwartier van de Prins zoveel mogelijk gewerkt met streekproducten uit de Achterhoek en zijn de bieren op de tap gebrouwen in de eigen brouwerij.


Provincie doet onderzoek met camera's op N318

AALTEN/VARSSEVELD - Tussen zaterdag 28 oktober en maandag 6 november plaatst de provincie Gelderland observatiecamera's langs de N318 tussen Varsseveld en Aalten. Deze camera's registreren in die periode dag en nacht de verkeerssituatie.

De provincie doet onderzoek naar verkeersmaatregelen op provinciale wegen. Zo kan worden beoordeeld of bepaalde aanpassingen effect hebben. En of deze misschien geschikt zijn om op andere wegen in te zetten. Op de N318 tussen Varsseveld en Aalten wordt de komende tijd onderzoek uitgevoerd naar het verkeersgedrag door het plaatsen van inhaalverbodsborden (uitgezonderd landbouwvoertuigen). Voor dit onderzoek worden onder andere observatiecamera's gebruikt.
De camera's observeren dag en nacht de verkeerssituatie. Eerst bekijkt de provincie de bestaande verkeerssituatie, de zogenaamde nulmeting. Als maatregelen zijn uitgevoerd wordt de nieuwe situatie gefilmd. Zo kan bijvoorbeeld bepaald worden of de maatregel de verkeersveiligheid verbetert. De camera's registreren geen kenteken of snelheid. Men krijgt als weggebruiker dus geen boete voor bijvoorbeeld te hard rijden. De provincie verwijdert de beelden binnen dertig dagen na opname.