Wethouder Rik Gommers met zijn twee gasten. Foto: PR
Wethouder Rik Gommers met zijn twee gasten. Foto: PR Foto:

Ook laatste wens Ouderendag groot succes

WINTERSWIJK - Nadat zaterdag 7 oktober de wens van twee Winterswijkse ouderen, vanwege de weersgesteldheid, geen doorgang kon vinden, werd de belofte van wethouder Rik Gommers afgelopen zaterdag alsnog ingevuld. Hij nam twee senioren mee voor een rondvlucht boven Winterswijk.

Twee heren, de één 69, vanwege ouderdomsklachten al bijna drie jaar verblijvend in de Pronsweide en de andere ruim 91 jaar en ook nog bijzonder helder van geest hadden beide de wens om nog eens boven hun woonplaats een rondvlucht te maken. Nadat deze wens bij het plaatselijke comité was binnen gekomen waren de lijntjes erg kort. Iemand wist dat wethouder Rik Gommers een vliegbrevet heeft. Na hem gemaild te hebben werd de match dan ook in no time beklonken.
Zaterdag om kwart over tien werd het luchtruim gekozen. Beide Winterswijkse mannen konden Winterswijk van boven bekijken. Ruim een half uur vlogen zij boven Winterswijk en omgeving. Vanuit de lucht filmde Slingeland FM de beide senioren.

Na afloop waren beide heren bijzonder enthousiast. De 69-jarige heer vergeleek de rondvlucht met zijn jeugd toen hij op zijn tenen staand met zijn neus tegen de ruit gedrukt keek naar de treintjes die rond Sinterklaas in de etalage van Geerlings reden.

Het plaatselijk comité, bestaande uit een afvaardiging van de ouderenbonden, de Post en een aantal vrijwilligers van de Winterswijkse Uitdaging, kijkt nu al reikhalzend uit naar volgend jaar wanneer, zoals het er nu naar uit ziet, wederom op de eerste vrijdag van oktober weer een Winterswijkse Ouderendag georganiseerd zal worden.