Afbeelding
Foto:

Vrijwilligerspunt

WINTERSWIJK - Het Vrijwilligerspunt is meer dan alleen bemiddeling tussen vraag en aanbod van vrijwilligers. Op maandag 13 november organiseert het Vrijwilligerspunt in de kantine van FC Winterswijk, in samenwerking met de sportwerkgroep en de gemeente Winterswijk, Sportcafé XL. Sportcafé XL is een workshopcarrousel waarbij een aantal, op sportverenigingen gerichte, workshops gegeven worden. De avond is bedoeld voor vrijwilligers en toekomstige vrijwilligers van sportverenigingen. Volgende week meer informatie over deze activiteit van het vrijwilligerspunt. Informatie over het Vrijwilligerspunt is te vinden op de website, of verkrijgbaar via info@vpwinterswijk. Langskomen kan ook op één van de spreekuren. Maandag en donderdag: Vrijwilligerspunt, Torenstraat 2, dinsdag: De Post, Balinkesstraat 4, Woensdag: Loopbaanplein, Burgemeester Bosmastraat 7.

Ook deze week zijn er weer de nodige vacatures
Vlla Mondriaan
Gastvrouw/gastheer voor het museum. Het zorgdragen voor een prettige sfeer zodat bezoekers met plezier terugdenken aan het museum en er graag terug komen.
KunstOer
Voorzitter en iemand met interesse in financien en subsidies voor KunstOer
Thuiswaken Hospicegroep De Lelie
De Vrijwilliger Thuiswaken waakt bij terminaal zieke mensen thuis, om zo de mantelzorger(s) te ontlasten.
Mentor, vertrouwenspersoon
Een mentor is vertrouwenspersoon, begeleider en wettelijk vertegenwoordiger van een volwassene die niet in staat is de regie over zijn eigen leven te voeren. Het gaat hierbij om beslissingen op het gebied van welzijn, wonen, verzorging en verpleging.
AZC
Men zoekt vrijwilligers voor speelzaal, kidsclub, meidenclub, naaiatelier, en inloopcafé. Het begeleiden van diverse activiteiten van kinderen, jongeren of jongvolwassenen. Als vrijwilliger werken bij het AZC in Winterswijk betekent werken in een gezellige sfeer waarin plezier en collegialiteit centraal staan.
De Lichtenvoorde
Men zoekt vrijwilligers voor activiteiten als wandelen, fietsen, zwemmen, clubs/cursus bezoeken, klussen, tuinieren, chauffeurswerkzaamheden enzovoort.
Vrijwillig activiteitenboswachter
Verzorgen en helpen bij excursies en evenementen
Speeltuin Hakkelerkamp
Er worden vrijwilligers gevraagd voor diverse werkzaamheden zoals het helpen met het schilderen van het gebouw, het onderhouden van speeltoestellen en tuin. En voor ondersteuning bij knutselactiviteiten. En voor bestuursfuncties
Humanitas Tandem
Als maatje ga je een man of vrouw bezoeken die zich eenzaam voelt. Als vrijwilliger ga je erop uit met je deelnemer, jouw maatje. Gewoon lekker ontspannen. Wandelen of winkelen bijvoorbeeld. Of een museum bezoeken. En natuurlijk praten over wat jullie beiden bezig houdt.
Home-Start
Ondersteuning van gezinnen bij de opvoeding: de vrijwilliger biedt een steuntje in de rug bij een gezin waar het even niet zo goed gaat. Home Start gaat er daarbij vanuit, dat je jonge kinderen kunt helpen, door hun ouders te ondersteunen.


www.vpwinterswijk.nl


Fietsverlichtingsactie bij Aktief

WINTERSWIJK - In het najaar wordt het steeds vroeger donker. Dat betekent dat goede verlichting extra belangrijk wordt. Kringloopwinkel Aktief houdt daarom op woensdag 18 oktober een verlichtingsactie. De mensen van Aktief kijken de verlichting na en repareren die waar nodig en mogelijk. Profile Winterswijk is ook aanwezig met allerlei accessoires.


NAH Café Winterswijk

WINTERSWIJK - MEE Oost houdt op zaterdag 21 oktober in Winterswijk een bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun partners. Belangstellenden zijn dan welkom bij het NAH Café in de Zonnebrinkkerk in Winterswijk.

In dit NAH Café komen Hans van Dam (docent hersenletsel) en zijn dochter Anne-Marije van Dam (yogadocente) vertellen over stress in het brein. Hoe werkt stress in onze hersenen? Wat zijn de gevolgen van langdurige stress? En welke invloed hebben yoga en meditatie?

Onderwerpen die besproken worden, zijn de uiteenlopende vormen en uitingen van stress; de hersenveranderingen die met stress samenhangen; wat gebeurt bij aanhoudende stress?; yoga en meditatie, wat houdt dit (niet) in?; de invloed van yoga en meditatie op de hersenen en wat je daarvan merkt.
Mensen met niet-aangeboren hersenletsel, woonachtig in Winterswijk, zijn zaterdag 21 oktober van harte welkom om 10.00 uur in De Zonnebrinkkerk in Winterswijk. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar m.vandieren@mee-oost.nl. Ook partners en familieleden zijn van harte welkom.

Voor dit NAH Café geldt een eenmalige bijdrage van 7,50 euro per persoon. Daarnaast zijn consumpties voor eigen rekening. Voor meer informatie over het NAH Café kan men contact opnemen met Meike van Dieren van MEE Oost, te bereiken via T 0314 34 42 24 of m.vandieren@mee-oost.nl.