WDV verliest nipt van
titelkandidaat uit Wageningen

WINTERSWIJK - Na de eerste competitiewedstrijd te hebben gewonnen moest WDV het opnemen tegen topteam Wageningen. Ondanks veel grote nederlagen en twee invallers, ging WDV met goede hoop naar Wageningen.

Erik ten Hagen en Gerard Korten troffen ervaren broers van Wageningen. Erik en Gerard konden geen echte vuist maken en behaalden in een vlakke partij een gelijkwaardige remise. Henk Sonderen moest het opnemen tegen een jeugdspeler, die een paar maanden geleden nog Europees kampioen werd bij de aspiranten. Henk werd op zijn korte vleugel opgesloten en moest op zoek naar een uitweg. Uiteindelijk wist Henk via een noodgedwongen combinatie ternauwernood remise te behalen.
Kees Spruijt speelde een spannende partij tegen de kopman van Wageningen. Kees liet vrijwillig tijdelijk schijfverlies toe en kwam hierdoor goed te staan. Toen de tegenstander dacht te kunnen plakken met de meerslag regel, haalde Kees een kleine combinatie uit en won een schijf en behaalde een mooie overwinning.
Theo Stoverinck moest het opnemen tegen de tweede (ervaren) kopman van Wageningen en speelde lang een gelijkwaardige partij. Tegen het einde van de partij kwam Theo toch wat onder druk van de tegenstander en klok te staan. Theo werd langzaam vastgezet en verloor toch nog de partij. Ook Jan speelde lang een gelijkwaardige partij. In een op het oog rustige stand werd Jan echter verrast door een forcing en verloor een schijf. Jan verloor waardoor WDV plots tegen een achterstand aan keek.
Erik Oonk kwam na een goede opening langzaam iets minder te staan. De tegenstander combineerde naar een doorbraak, maar Erik dwong de tegenstander een dam te halen en nam deze gelijkwaardig. Hierna had Erik een iets betere stand, maar meer dan remise zat er niet meer in. Ook Frank ten Hagen kon in de laatste partij een nederlaag van WDV niet meer voorkomen. Frank kwam wel eerder op dam, maar met een schijf minder kon hij niet voorkomen dat zijn tegenstander een dam ging halen en remise afdwong.
Al met al speelde WDV een goede wedstrijd, maar dit bleek niet genoeg tegen een topteam. Gelukkig kan WDV de nederlaag snel proberen te vergeten. Vrijdag speelt WDV al weer, een thuiswedstrijd tegen Nijmegen.