Gert-Jan te Gronde overhandigt de prijs. Foto: PR
Gert-Jan te Gronde overhandigt de prijs. Foto: PR Foto:

't Huusken de beste

RATUM - Vakantiewoning 't Huusken in Ratum is verkozen tot Beste vakantiewoning van Nederland. Jaarlijks wordt er een verkiezing gehouden door vakantiesite Erop uit in eigen land, in diverse categorieën. 't Huusken won de eerste prijs voor beste bungalow/vakantiehuis. De prijs, een beker en certificaat, werd vorige week door wethouder Gert-Jan te Gronde overhandigd aan eigenaars Nicole en Karin.

De eigenaars zeggen: "'t Huusken bestaat nog maar twee jaar en wetende dat er meer dan 500 vakantiehuizen in heel Nederland kans maken op de eerste prijs, is dit een totaal onverwachte maar wel erg mooie beloning. Het is vooral ook een bevestiging dat we goed bezig zijn."

Nicole: "Eigenlijk is het begonnen met een gek idee: een stukje boerderij, waar vorige eigenaren allerlei wilde plannen mee hadden maar verder niets mee deden, vroeg om een zinvolle invulling. En wat is er zinvoller dan mensen een mooie, aangename en ontspannende vakantie te bieden te midden van de natuur? Het is hier écht een plek waar het 's nachts nog donker en stil wordt en waar men nog een heldere sterrenhemel kan zien. Overdag genieten vakantiegangers van het mooie uitzicht, de groene weilanden, de paarden die nieuwsgierig bij hen binnenkijken. Ze verbazen zich over de reeën, de vossen en zoveel verschillende vogels. De vele wandel- en fietsroutes die Winterswijk en omgeving te bieden heeft is erg in trek bij onze gasten. Dit de natuur die we moeten koesteren. Gasten komen ook om te ontstressen, even niets te hoeven doen… En dat komt overeen met ons motto: zorgeloos op vakantie!"

Karin:"Gasten moeten zich thuis voelen. Logeren in 't Huusken is een soort van thuiskomen. Geen gesjouw met keukenspullen, linnengoed, toiletpapier, etc. Alles, maar dan ook alles is aanwezig. Het enige dat gasten moeten meenemen is hun eigen koffer. Het doet ons goed dat vakantiegangers zo enthousiast zijn over 't Huusken. Regelmatig krijgen we te horen dat het perfect in orde is. Twee jaar geleden hadden we niet verwacht dat ons vakantiehuis zo geliefd zou zijn onder vakantiegangers. Gasten reserveren via onze site of via de telefoon."


www.huusken.nl

Het certificaat. Foto: PR
Het vakantiehuis dat de prijs won. Foto: PR