Het duo  Pehlivanli en Safonova. Foto: PR
Het duo Pehlivanli en Safonova. Foto: PR Foto:

Piano en viool in Doopsgezind Kerkje

WINTERSWIJK - Het eerste concert van het seizoen in een serie van zes zondagmiddagconcerten in het Doopsgezinde Kerkje wordt uitgevoerd door het Turks-Russische duo Pehlivanli-Safonova.

De Turkse altvioliste Esra Pehlivanli en de Russische pianiste Anastasia Safonova vormen sinds 2002 een vast duo op Nederlandse bodem. Ondanks hun betrekkelijk jeugdige leeftijd, hebben de beide vrouwen al een heel repertoire opgebouwd van Barok tot aan werken van 20ste-eeuwse componisten. Zij hebben als duo een aantal albums met kamermuziek opgenomen, maar ook individueel hebben zij hun sporen op diverse concoursen verdiend. Anastasia Safonova kreeg haar opleiding onder andere aan conversatoria in Moskou en Den Haag; ze doceert nu piano aan het conservatorium van Maastricht. Esra Pehlivanli studeerde bij Michael Kugel in België en in Nederland en won diverse prijzen in heel Europa, zoals bij het prestigieuze concours 'Bucchi International Viola Competition'. Ze werkt ook veel met hedendaagse componisten.

In het sfeervolle kerkje is te horen dat de altviool een fraai solo-instrument kan zijn. Op het programma staan 19de-eeuwse, romantische werken van Robert Schumann (Phantasie Stücke, opus 73), Mikhail Glinka (Sonata voor viool en piano in D minor) en Johannes Brahms (enkele sonates voor viool en piano).

Kaarten voor dit concert op zondagmiddag 15 oktober om 16.30 uur zijn voor 13,50 euro te verkrijgen via (de website van) Theater de Storm(www.theaterdestorm.nl) in Winterswijk. Jongeren tot en met 17 jaar betalen 7,50 euro. Er zijn misschien op de dag zelf nog kaarten aan de deur van het Doopsgezind Kerkje verkrijgbaar.