Oorwurmpotjes maken. Foto: PR
Oorwurmpotjes maken. Foto: PR Foto:

Oorwurmpotjes maken op boerderij Willink

WINTERSWIJK - Staring Educatie nodigt de kinderen van groep 5 en 6 uit Winterswijk de komende weken uit voor de les 'Met je klas de boomgaard in'. Deze activiteit vindt plaats in de hoogstam fruitboomgaard en op de boerderij van de familie Taken uit Ratum.

Een unieke plek waar heden en verleden samenkomen. Want op boerderij 'Willink' wordt modern geboerd, maar de boerderij is gelegen op oude grond aan de Willinkbeek. In de oeverwanden van deze beek zijn op verschillende plekken namelijk nog geologische afzettingen te zien van tussen de 50 en 200 miljoen jaar oud.

Op de bijna 200 jaar oude boerderij, met z'n paardenkastanjes prijkend aan de voorzijde, is voor de tieners uit Winterswijk, samen met leerkrachten en ouders of opa's en oma's van alles te beleven over het thema 'hoogstamfruit' en het leven op de boerderij.
Er is overigens in de boomgaard geen enkel stuk fruit aan de boom te vinden, vanwege de strenge vorstvlaag die in de bloeiperiode schade aan de bloesem heeft gericht. Maar gelukkig kunnen de kinderen nog volop fruit proeven en verwerken tot appelmoes. Ieder kind maakt namelijk z'n eigen potje moes en kan heerlijk de handen er aan warmen, want de appelmoes gaat warm de potjes in.

In de stal bij de kalfjes is het ook lekker warm en gezellig. De pasgeboren kalfjes hebben een mooie plek in het stro en de kinderen mogen de dieren natuurlijk aaien. En er is een hoek ingericht waar oorwurmpotjes gemaakt kunnen worden. Dit is een belangrijk beestje voor in de boomgaard, want als biologische bestrijder van bladluizen is de oorwurm uiteraard onmisbaar.

Staring Educatie verwelkomt dertien groepen 5 en 6 op boerderij Willink.


www.staringeducatie.nl