Pluumke team drie in actie. Foto: PR
Pluumke team drie in actie. Foto: PR

Alle teams van 't Pluumke'67
succesvol deze competitieweek

WINTERSWIJK - Het afgelopen weekend was zeer succesvol voor de teams van 't Pluumke'67, alle teams wisten hun wedstrijden te winnen.

De dames en heren van het derde team van 't Pluumke'67 kwamen op zondagmorgen 1 oktober in actie tegen Thuve. Fris en fruitig stonden de dames en heren van het derde team van 't Pluumke '67 op zondagmorgen al vroeg klaar om aan te treden in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Thuve 3 kwam op bezoek. De eerste herenenkel werd snel en effectief gewonnen door Mark ten Pas, 1-0 voor. Ronnie Steijlen was wellicht wat minder fris en fruitig, maar na een koude start wist ook hij zijn wedstrijd in twee sets te winnen, 2-0 voor.

De dames hadden meer tegenstand. Hoewel er goed werd begonnen in de eerste damesenkel verloor Geertje Tonnaer toch in drie sets, 2-1. Wilma Geerts vocht voor wat ze waard was, maar moest net als Geertje het hoofd buigen, 2-2. Alles kwam dus aan op de dubbels.

De herendubbel was spannend en werd in twee sets gewonnen door 't Pluumke '67, 3-2. De damesdubbel was ook erg spannend en ging over drie sets. Deze wedstrijd werd helaas verloren en zo gingen 't Pluumke 3 met een 3-3 stand de mixen in. De mixen werden overtuigend gewonnen door 't Pluumke '67 en zo was de eerste overwinning van het seizoen een feit, 5-3. Volgend weekend wacht een uitwedstrijd in Deventer tegen IJsselstad.

De overige uitslagen van 't Pluumke zijn: Didam 1-'t Pluumke'67 1: 2-6, 't Pluumke'67 2-Diok 2: 5-3, 't Pluumke '67 4-Steenderen 2: 7-1, 't Pluumke'67 J1-Steenderen J1: 8-0.


Succesvol weekend voor WRPC leden

WINTERSWIJK - Afgelopen weekend werd er op het terrein van de Winterswijkse Ruiter- en Ponyclub (WRPC) een dressuurwedstrijd georganiseerd. Op deze prachtige accommodatie scoorden de eigen leden van de vereniging erg goed. Corine Westendorp reed met Gullit naar een eerste prijs in de klasse L1 met 207 punten. Anke Wiggers startte in de klasse B en kreeg met Erludine een vierde prijs met 193 punten. Florentine Rootveld startte met Haya Oronia in de M1 en haalde hier een eerste prijs met 212 punten en een derde prijs met 188 punten. Mirjam ten Dolle kwam in dezelfde klasse uit met haar paard Feline en ging met twee tweede prijzen naar huis. Zij behaalde 197 en 188 punten. Marly Aarnink kreeg van haar pony Redbull van de Binnenvelder vleugels en reed zodoende in de klasse B dressuur naar een eerste prijs én een vierde prijs met respectievelijk 207 en 190 punten. Een dag later behaalde ze met haar paard Wallstreet een tweede prijs met 197 punten in de L2 dressuur. Chelsea Hogeslag had Practical Magic Wanadoo en Presley E the King van stal gehaald en ook niet voor niks. Het resulteerde in een tweede prijs met 194 punten in de klasse B met Practical en een eerste prijs, ook met 194 punten, in de M1 dressuur met Presley. Chemene Heisterborg kwam uit in de klasse M1 met Carlos N en ging naar huis met 184,5 punten én een eerste prijs. Yvet Bennink kwam uit in de klasse B met Wera van het Dolland en behaalde maar liefst twee eerste prijzen met 203 en 190,5 punten. Melissa Valken kwam aan start in Lonneker. Ze startte met haar pony Felony voor het eerst bij de paarden in het Z1 en ging na dit debuut gelijk naar huis met een eerste prijs en een mooie puntenscore van 230 punten. Maaike Klomps ging met haar Haflinger Haaijke van de Bekenpieper naar Gendringen en startte in de M2 dressuur. Ze was niet voor niets naar Gendringen afgereisd, want ze kwam thuis met twee eerste prijzen. Ze scoorde 185,5 en 188,5 punten.


Veldrit van De Koetsiers

AALTEN/DINXPERLO - Zondag 8 oktober houdt menvereniging De Koetsiers Aalten-Dinxperlo haar jaarlijkse veldrit, opnieuw rondom het terrein van stal 't Wamelink van de familie Plaggenburg, Kerkdijk 6 in Vragender. De dertig deelnemers die meedoen aan de veldrit leggen na een vaardigheidsparcours een buitenrit af van ongeveer zes kilometer, gevolgd door een hindernistraject van zo'n zes kilometer met zes hindernissen. Om 9.45 begint de eerste deelnemer aan het vaardigheidsparcours, deze wordt na de buitenrit omstreeks 10.45 uur in het hindernissentraject verwacht.

Menners in actie. Foto: PR