Duo Klangwelt. Foto: PR
Duo Klangwelt. Foto: PR Foto:

Lezing: 'Zonder Luther geen Bach'

BREDEVOORT - In dit Lutherjaar besteedt de Koppelkerk in Bredevoort op verschillende wijzen aandacht aan de beroemde reformator. Op zaterdag 14 oktober brengen zangeres Sandra en pianist Stephan Dietmann in een muzikale lezing niet alleen het leven, maar ook de muziek van Luther onder de aandacht.

Maarten Luther wist het al: "Muziek is een puur cadeau, een geschenk van God. Ze verdrijft de duivel, ze maakt de mensen vrolijk en men vergeet door haar alle zonden." Maarten Luther effende daarom met de reformatie de weg voor een veelomvattende kerkmuziek; iedereen moest namelijk door muziek de woorden van de Bijbel kunnen begrijpen.
Het muzikantenechtpaar Sandra en Stephan Dieckmann tonen in een multimediaal concert verschillende stadia in het leven en het werk van Maarten Luther en brengen dit ten gehore in de muziek van J.S. Bach. Daarvoor treden zij op met bekende koorzangen en aria's met teksten van Luther. De voertaal is Duits.
Het echtpaar Dieckmann treedt op onder de naam Duo Klangwelt. Met zang en pianospel betoveren zij stijlvast. Het echtpaar komt oorspronkelijk uit het midden van Duitsland en wijdt zich in het bijzonder aan de barokmuziek uit die regio. Ze voelen zich echter in vele genres thuis. Van jongs af aan hebben zij zich beide volledig aan de muziek gewijd en hebben elkaar door de muziek leren kennen. In hun muziek toont het echtpaar hun passie voor oude en jonge meesters.

Het concert in de Koppelkerk in Bredevoort is zaterdag 14 oktober en begint om 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur). De entree kost tien euro. Reserveren is gewenst en kan via www.koppelkerk.nl of tel. 0543-216 005.