Zo moet het er op 18 november aan toe gaan volgens een aantal leden van Crescendo. Foto: Bram Beckmans
Zo moet het er op 18 november aan toe gaan volgens een aantal leden van Crescendo. Foto: Bram Beckmans Foto:

Voor één keer terug naar de tijd van het uitgaan bij De Harmonie

'Reünie in de Harmonie' met Crescendo en KalibeR

Door Bram Beckmans

WINTERSWIJK/RATUM – Op zaterdag 18 november kan er weer eens als vanouds uitgegaan worden bij De Harmonie aan de Groenloseweg. De fanfare van Crescendo uit Ratum zorgt dan samen met de band KalibeR voor de beste pophits en voldoende jeugdsentiment tijdens 'Reunie in de Harmonie'.

"We gaan voor een luchtig popconcert zorgen en daarmee het verleden, van fantastisch stappen bij de Harmonie, voor één keer herbeleven", vertelt voorzitter Anita Huls van Crescendo. Huls was zeker niet de enige die warme herinneringen aan de Harmonie heeft overgehouden: "In onze jonge jaren was de Harmonie altijd bomvol, eerst op de zondag en later op de zaterdagavond. Gezellig stappen en dansen met een top 40-band, de klassieke roze bonnetjes en het letterlijk naar buiten worden 'geveegd' op het einde, om dan af te sluiten bij 't Hoekhuis. Ik weet dat dit voor veel mensen vertrouwd klinkt." Zo ook voor veel leden van Crescendo. In april vond het voorjaarsconcert van het 45-koppige gezelschap al plaats bij De Harmonie, wat heeft doen besluiten om deze zaal nogmaals te bezoeken, maar dan in de stijl van vroeger.

Luchtige popmuziek
De fanfare van Crescendo speelt van 20.00 tot 22.00 uur en heeft een breed repertoire, vertelt Huls: "Earth, Wind & Fire, Doe Maar, Stevie Wonder, mensen kunnen veel luchtige en bekende popnummers van ons verwachten." Meike Ubbink schuift ook een paar keer aan bij de formatie uit Ratum. De pas 17-jarige zangeres uit Bredevoort deed mee aan het RTL 4-programma 'The Voice Kids' en is voor Crescendo geen onbekende, vertelt penningmeester Irma Oonk: "Vorig jaar hielden wij ons jubileumconcert, met Karin Bloemen. Daaromheen vond een talentenjacht plaats waar Meike een van de drie winnaressen was. Ze zong toen ook fantastisch samen met Karin. Vandaar dat we haar gevraagd hebben om tijdens 'Reünie in de Harmonie' er ook weer bij te zijn."

Bekende band KalibeR
Vanaf 22.00 uur is het op de zaterdagavond tijd voor KalibeR. Deze band was vroeger, toen wekelijks uitgaan bij De Harmonie nog een gewoonte was, beter bekend als Excaliber. De band is inmiddels erg populair en treed wekelijks op. Een van de bandleden vertelt dat ze al twintig jaar niet meer bij De Harmonie geweest zijn. Maar dat de formatie er als vanouds weer naar uitkijkt. Voor Anita Huls en de rest van de muziekcommissie van Crescendo was de keuze voor KalibeR snel gemaakt: "We dachten: 'Welke band kwam hier vroeger vaak? En welke toert nog steeds?', KalibeR dus. Het mooie is dat ze geen vaste setlist hebben en inspelen op de wensen van het publiek. Regelmatig pakken ze er ook blaasinstrumenten bij, wat de sfeer van leuke pophits alleen maar ten goede komt. Verder kiezen we er bewust voor om de avond te beginnen met ons eigen Crescendo. Zo heeft een jonger publiek de kans om alsnog later op de avond aan te schuiven en vanaf tien uur tot na middernacht te genieten van een toffe band."

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor 'Reünie in de Harmonie' kunnen bij fietsspeciaalzaak Oonk aan de Misterstraat 47, of bij de VVV Winterswijk in het voormalige gemeentehuis aangeschaft worden. Dit kan ook via de leden van Crescendo of door een e-mail te sturen naar crescendo.penningmeester@gmail.com. Op de avond zelf zijn er aan de deur ook nog kaarten verkrijgbaar. Per toegangskaart betaalt men tien euro, inclusief gebruik van de garderobe. De zaal opent om 19.30 uur, waarna de fanfare van Crescendo om 20.00 uur begint. Vanaf 22.00 uur is het podium voor KalibeR.


Eerste wedstrijd 't Pluumke'67 1 gaat verloren

WINTERSWIJK - 't Pluumke'67 1 speelde de eerste wedstrijd uit tegen Stuban 1 te Nijmegen.

De herendubbel van Jeroen Rengelink en Niek Cornelissen ging verloren, terwijl het dames dubbel van zusjes Judith en Vera Prinsen gewonnen werd in drie sets. Jeroen wist zijn herenenkelspel te winnen in een spannende 3 setter terwijl eerste dame Vera haar wedstrijd net niet winnen kon in twee sets. De punten van de twee volgende enkel spelen van Judith Prinsen en Pieter Schreurs gingen helaas naar de tegenstander. Jammer genoeg konden de resterende mix wedstrijden net niet in 3 sets gewonnen worden door het eerste team van 't Pluumke '67. Met vijf gespeelde driesetters zat er een betere uitslag in.
De overige uitslagen zijn: 't Pluumke'67 2 - Didam 3 2-6, 't Pluumke'67 4 - Didam 6 5-3, 't Pluumke'67 J1 - Phido J2 8-0