Sociaal team De Post heeft nieuwe site

Vervolg van de voorpagina

WINTERSWIJK - Vorige week werd de nieuwe website van sociaal team De Post in gebruik gesteld door wethouder Ilse Saris. Bezoekers vinden er - naar doelgroep bij elkaar gebracht - alle informatie over Winterswijk.

Als bezoekers op het logo van een van de doelgroepen klikken, worden hen diverse thema's aangeboden. "De site behandelt voor ouderen thema's als gezondheid, financiƫn, mantelzorg en vrijwilligerswerk", zo gaf Gea Rauwerdink, bij de gemeente beleidsmedewerker Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), een voorbeeld. "Iedere doelgroep heeft haar eigen thema's. We hebben geprobeerd die zo goed mogelijk te behandelen."
De site bevat tevens nieuws over evenementen die worden gehouden en een agenda met een overzicht van evenementen. Het is nadrukkelijk de bedoeling van De Post dat verenigingen, bedrijven, stichtingen en instanties aan het nieuwsoverzicht en de agenda bijdragen. "Iedereen in Winterswijk kan zelf informatie invoeren", aldus Bussink. Het is tevens de bedoeling dat verenigingen, stichtingen en instanties foto's aanleveren voor de nieuwe site. "Er staan nu algemene foto's op, maar we willen daar specifiek Winterswijkse foto's op", aldus Saris. "We hebben nu een mooie Winterswijkse site, daar horen dan ook foto's uit onze eigen plaats op."

Om zo veel mogelijk foto's uit Winterswijk op www.wijwinterswijk.nl te krijgen, houdt De Post een estafette. Daarbij krijgt een inwoner van Winterswijk een camera waarmee hij of zij foto's maakt die betrekking op zijn of haar specifieke situatie hebben. Petra ten Pas kreeg vorige week donderdag uit handen van wethouder Saris als eerste de camera. Zij is bij De Post trajectbegeleidster dementie en begeleidt in die hoedanigheid ouderen die met dementie te maken krijgen en geeft informatie over deze aandoening. De camera gaat, behalve naar teamleden van De Post, naar verenigingen, stichtingen, bedrijven en individuele inwoners van Winterswijk. "Wie de camera krijgt, hangt ook vaak af van een thema dat op dat moment speelt", aldus Saris.
Tenslotte kunnen bezoekers van www.wijwinterswijk.nl de webpagina's van het Vrijwilligerspunt, De Post en de gemeente Winterswijk bereiken. De site van de gemeente bevat onder meer informatie over de diverse organisaties, verenigingen, bedrijven en de gemeentelijke organisatie, terwijl de webpagina van De Post ingaat op wat die organisatie doet en kan betekenen voor Winterswijkers. "Op de site van De Post kun je bijvoorbeeld informatie vinden over Spot Jongerenwerk", aldus Bussink. Op de site van het Vrijwilligerspunt kunnen mensen onder meer informatie vinden over vrijwilligerswerk, zich daarvoor opgeven en vacatures voor vrijwilligerswerk zoeken en plaatsen.


www.wijwinterswijk.nl