Wethouder Ilse Saris en Ria Bussink, Petra ten Pas, Marleen Nijenhuis (allen De Post) en Gea Rauwerdink (beleidsmedewerker WMO gemeente Winterswijk). Foto: Bart Kraan 
Wethouder Ilse Saris en Ria Bussink, Petra ten Pas, Marleen Nijenhuis (allen De Post) en Gea Rauwerdink (beleidsmedewerker WMO gemeente Winterswijk). Foto: Bart Kraan  Foto:

Sociaal team De Post heeft nieuwe site

Gericht op Winterswijkse doelgroepen

Door Bart Kraan

WINTERSWIJK – Sociaal team De Post, bestaande uit diverse organisaties op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien, heeft sinds vorige week donderdag een nieuwe site waarop inwoners van Winterswijk informatie kunnen vinden die is toegespitst op hun leeftijd en situatie.

Deze site, www.wijwinterswijk.nl, vervangt www.voorzieningenwijzerwinterswijk.nl, die in de optiek van de organisaties in De Post niet langer voldeed en intussen uit de lucht is gehaald. "Het nadeel van www.voorzieningenwijzerwinterswijk.nl was dat die meer een landelijke site was, met algemene teksten die niet echt op de plaatselijke situatie waren toegespitst", verklaarde Ria Bussink, lid van het sociaal team en bij De Post verantwoordelijk voor het vrijwilligerswerk, donderdagmorgen tijdens de bijeenkomst waarop wethouder Ilse Saris de nieuwe site officieel lanceerde. "Nu hebben we een site met informatie die voor wat betreft Winterswijk helemaal klopt."
"Het is een site waar inwoners per doelgroep informatie kunnen vinden over diverse thema's", aldus Saris. "De site maakt de bezoekers wegwijs in Winterswijk op het gebied van onder meer zorg, welzijn en activiteiten."
Op www.wijwinterswijk.nl staat informatie voor acht doelgroepen: baby's en peuters, kinderen, pubers, jongvolwassenen, volwassenen, ouderen, mantelzorgers en mensen die nieuw in Nederland zijn.

Lees verder op pagina 9