Chelsea Hogeslag met Presley E the King. Foto: PR
Chelsea Hogeslag met Presley E the King. Foto: PR Foto:

Chelsea Hogeslag presteert op regiokampioenschappen

WINTERSWIJK - Op zaterdag 9 september kwam Chelsea Hogeslag met haar E pony Presley E the King in Gorssel in de klasse L eventing voor D/E pony’s aan start. Met 186 en 198,5 punten voor de dressuur en 16 strafpunten in het springen maar een foutloze cross kwamen zij uit op een totaal score van 78,275. In het totale klassement wonnen zij de vijfde prijs en in het klassement voor de provincie Gelderland eindigde dit snelle duo op een derde plaats.

De afgelopen week waren nog veel meer amazones van de WR&PC erg succesvol, te beginnen bij vorig weekend tijdens het dressuurweekend bij het Paardensportcentrum in Vragender. Britt Oonk kwam voor het eerst aan start met haar D pony Golden Lady in de klasse B en had een prima debuut want de combinatie won een derde prijs met 192,5 punten. Danique Oonk nam twee pony’s mee naar Vragender. Met haar E pony Zazoe won ze in de Z2 de tweede prijs met 63,50 % en met haar E pony Orlando won zij de tweede prijs in de L1 met 197 punten.
Carmen Vervelde kwam uit in de A Bixie met haar A pony’s Jester en Saron. Met Jester won zij de tweede prijs en met Saron won zij de derde prijs in deze klasse. Romy Vervelde streed mee in de klasse AA Bixie en AA springen. Dat deed ook zij met twee A-pony’s, Sonja en Jester. Met Sonja won zij twee keer de derde prijs, twee keer de vierde prijs met Jester en met springen won zij de vierde prijs met Sonja.

In Gaanderen kwam op 3 september Florentine Rootveld aan start in de klasse M1. Met haar paard Haya Oronia won zij daar de eerste prijs met 202 punten en de tweede prijs met 186,5 punten.

Op woensdag 6 september werd er een avondwedstrijd dressuur bij paardensportvereniging In den Bosch in Lichtenvoorde gehouden. Amazones Franne Wolterink, Marica en Tessa Delger gingen daar van start. Franne Wolterink en haar D pony Dino Gomell wonnen in de klasse B dressuur de tweede prijs met 191,5 punten. Ook Marica Delger kwam in de klasse B aan start en won met haar D pony Poppings Annabell twee keer de derde prijs met 188,5 en 189 punten. Tessa Delger won in de klasse M1 twee keer de eerste prijs met haar E pony Cindi met 198 en 186,5 punten. Tessa ging later in de week op 9 september nog naar Ambt-Delden. Daar sprong zij met Cindi een foutloos rondje in de klasse L en ging met de eerste prijs naar huis.

Florentine Rootveld kwam deze week nogmaals in actie en wel op 10 september in Vorden met haar paard Gentle-Wish. Hier wonnen zij de klasse Z1 met 231 punten.