In de stromende regen wordt de voortuin aangepakt. Foto: PR
In de stromende regen wordt de voortuin aangepakt. Foto: PR Foto:

CDA in actie voor Present

WINTERSWIJK - Vrijdag 8 september, in de stromende regen, kwam de CDA fractie, aangevuld met enkele sympathisanten, de belofte na aan Stichting Present Winterswijk om een klus te klaren. Enige maanden geleden hadden zij zich aangemeld voor een klus en Stichting Present heeft in samenwerking met ZoZijn en gesponsord door Sociaal Steunpunt Winterswijk een passende vraag erbij gevonden.

Present biedt praktische hulp aan mensen in kwetsbare situaties. De formule is uniek. Present gaat uit van het aanbod van groepen vrijwilligers. Mensen die graag, eenmalig, wat voor hun medemens willen betekenen, maar niet weten hoe. Ze melden zich bij Present en geven aan welke praktische klussen ze graag doen, bijvoorbeeld tuinieren, schilderen, hulp bij verhuizing of schoonmaken. De mensen die geholpen worden hebben zelf geen netwerk, weinig financiƫn of een slechte gezondheid.
Vrijdag moesten er drie kamers geschilderd worden en moest een voortuin er weer strak bij komen te liggen.

Enthousiast gingen de dames en heren aan het werk: mouwen omhoog, plastic in de kamers uitvouwen, rollers in de bakken met verf en daar ging het. Enkele anderen gingen in de nattigheid in tuin aan het werk: onkruid eruit, zwarte grond afgraven, grind wassen, door het CDA beschikbare zand erin brengen, egaliseren en de tegels erin. De 'schoefkaore' werd flink gebruikt. Tussendoor voorzag een blije bewoonster de mensen van heerlijke koffie met koek. Kletsnat, moe en voldaan trof Nelly de Vries van Stichting Present de groep aan het eind van de middag aan.

De CDA-fractie kan iedereen aanraden zich eens te melden bij www.presentwinterswijk.nl. Het is eens een keer een andere invulling voor een teambuildingsdag, vriendendag, burendag, familiedag, verjaardagsfeest om een mooi project te realiseren.