Foto: Ineke Weevers, getiteld Wooldse Veen
Foto: Ineke Weevers, getiteld Wooldse Veen Foto:

Expositie van Ineke Weevers

BREDEVOORT - Bij galerie Foto21 is tot en met 29 oktober een foto-expositie te bekijken van Ineke Weevers. De titel van de expositie is Hertoverd Landschap. Foto21 is te vinden aan 't Zand 21 in Bredevoort. De galerie is open van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur, behalve op 27, 28 en 29 september; dan is de galerie gesloten.

Ineke Weevers stelt: "Ongerepte natuur is een illusie. Alle natuur en landschap is door mensen bepaald, wat helaas geleid heeft tot een sterke achteruitgang van de kwaliteit van het natuurlijke landschap. Het gehele landschap is ingedeeld en omheind; over bijna elke vierkante meter is nagedacht en heeft een bestemming gekregen. Een natuurgebied bezoeken betekent je houden aan allerlei ge- en verboden. Borden wijzen je op wat mooi en interessant is, zelf ontdekken hoef je niet meer. Het landschap is 'onttoverd'."
In deze serie foto's probeer Ineke Weevers het mysterieuze van de natuur en daardoor de beleving en verwondering terug te brengen. De foto's zijn gelaagd, zodat een foto meer is dan een momentopname. Heden, verleden en toekomst moeten voelbaar zijn. De meeste foto's zijn gemaakt in of rondom het bos. Hier is de cyclus van het leven zichtbaar en kun je nog dromen van een -voormenselijke- wildernis.
Het landschap is al twintig jaar het thema in het schilderwerk van Weevers. Sinds een jaar of vijf is ze serieus bezig met fotografie. Dit is haar eerste foto-expositie.