De organisatie van het Kanjers voor Kanjers Sport Event. Foto: PR
De organisatie van het Kanjers voor Kanjers Sport Event. Foto: PR Foto:

Primeur Achterhoek: Kanjers voor Kanjers Sport Event

AALTEN/MISTE – Op zondag 19 november staat vakantiepark De Twee Bruggen geheel in het teken van een primeur: het Kanjers voor Kanjers Sport Event. Het evenement biedt een geweldig programma op de fraaie locatie naast mountainbiketochten en wandeltochten over diverse afstanden. Voor de wandeltocht betalen deelnemers 8,-, voor mountainbikers kost meedoen 10,- euro per persoon, deze opbrengst gaat voor 100% naar de stichting Kanjers voor Kanjers. Het evenement komt in plaats van het Achterhoek Wielerspektakel, wat elk jaar bij De Radstake in Varsseveld werd georganiseerd.

Door Karin Stronks

De organisatie van het grootse sportieve evenement ligt in handen van Kanjers voor Kanjers, De Peddelaars en De Wandelvriend. "We mogen rekenen op alle medewerking van De Twee Bruggen, eigenaar Hendrik-Jan Mensink was meteen enthousiast over ons voorstel. We kunnen beschikken over het hele complex wat betreft de sportieve activiteiten maar ook van de faciliteiten zoals douches, huisjes, toiletten, parkeerplaatsen. Er is zelfs kinderopvang aanwezig, verzorgd door Bambi. Als alles goed gaat en het weer zit mee verwachten we tussen de 1250 en 1750 deelnemers bij het Kanjers voor Kanjers Sport Event!" Aan het woord is John Theissen van de stichting Kanjers voor Kanjers.

Sportievelingen kunnen wandelen en mountainbiken vanaf Vakantiepark De Twee Bruggen. Maria Beening van De Wandelvriend legt uit: "De wandelaars gaan 's morgens al bijtijds van start, men kan kiezen uit vier afstanden, vijf, tien, vijftien of twintig kilometer. Voor een vroege start is bewust gekozen zodat ook de lange afstandlopers ook van de rest van het programma van het Kanjers voor Kanjers Sport Event kunnen genieten. De wandelroutes voeren richting Corle en het Korenburgerveen, een prachtig landschap om te lopen."

Nico Hubers van De Peddelaars vult aan: "We hebben voor de mountainbike tochten gekozen voor een andere route om de wandelaars niet te storen, onze parcoursen worden rondom Aalten en de buurtschappen uitgezet. De te kiezen afstanden zijn 28, 38, 48 en voor de diehard sporters nog de 58 kilometer. Waar ik even bij wil vermelden dat de kortste tocht, de 28 kilometer, heel geschikt is voor gezinnen en mensen die niet zo getraind zijn!" Voor de mountainbikers is een pauzeplaats ingericht met professionele steun van een Powerbar en Shimano. Ook kunnen de sportievelingen er naar het toilet.

Op vakantiepark De Twee Bruggen zijn veel activiteiten te doen en te zien, zo verzorgt het Sensa Kanjers voor Kanjers Cyclingteam een fietsclinic voor de jeugd, er worden diverse fietsdemonstraties getoond, onder andere door het freestyle BMX team onder leiding van Desmond Tessemaker. Bovendien worden er Cyclo Cross wedstrijden gehouden voor deelnemers vanaf twaalf jaar, de organisatie van deze happening is in handen van het Sensa Kanjers voor Kanjers Cyclingteam.

John Theissen: "De Cyclo Cross wordt gehouden op het terrein van vakantiepark De Twee Bruggen. Natuurlijk zijn supporters van de deelnemers van harte welkom! Er is live muziek en een dweilorkest zorgt voor een vrolijke noot. Als de wandelaars en mountainbikers hier gefinisht zijn kunnen ze nog nagenieten van hun tocht en van de activiteiten bij De Twee Bruggen!"

Theissen voegt toe: "Het Kanjers voor Kanjers Sport Event komt in plaats van het Achterhoek Wielerspektakel. We wijken eveneens uit naar een andere locatie, overigens in goed overleg met De Radstake. Er liggen plannen om ook AVA '70 te betrekken bij het evenement zodat er drie sporten aan bod komen, wandelen, fietsen en hardlopen. Ideeën zijn er genoeg maar we kijken eerst uit naar het Kanjers voor Kanjers Sport Event van dit jaar!"