Willem Greve en Elien wonnen afgelopen keer in Vragender de 1.40 m Grote Prijs. Foto: Wendy Scholten
Willem Greve en Elien wonnen afgelopen keer in Vragender de 1.40 m Grote Prijs. Foto: Wendy Scholten Foto:

Damles op Facebook

WINTERSWIJK - De Winterswijkse Damvereniging gaat damlesjes geven op haar nieuwe Facebookpagina. De Winterswijkse Damvereniging krijgt vaak te horen dat dammen een makkelijk spel is. Dat is ook zo qua regels, maar er zit veel meer in dan menigeen denkt. Sinds kort heeft WDV haar eigen Facebookpagina, die de club de mogelijkheid biedt om geïnteresseerden meer te vertellen over het damspel. Daarom zal WDV proberen om wekelijks minstens één vaak voorkomende combinatie te plaatsen op haar Facebookpagina. Wel eens gehoord van de Coup Royal, de Kaatsingszet of de Bomzet? Er zijn heel veel soorten combinaties en in verschillende moeilijkheidsgraden en ze gaan allemaal langskomen. Ook zullen er wel eens tactieken langskomen, bijvoorbeeld wat te doen in de hekstelling of hoe te spelen met een voorpost. Als eerste een zet die iedere dammer behoort te kennen en meestal als eerst wordt aangeleerd, namelijk de Haarlemmerzet.


www.facebook.com/Winterswijkse-Damvereniging


Schaken voor beginners

WINTERSWIJK - Op verzoek van enkele liefhebbers gaat schaakclub WSG voor het eerst in jaren een korte schaakcursus voor volwassenen geven. Voor mensen die (beter) willen leren schaken. Er is echter nog plaats voor enkele belangstellenden. Er zijn geen kosten verbonden aan de introductiecursus, de minimumleeftijd is 16 jaar.

De cursus is op de dinsdagen 3, 10, 17 en 24 oktober bij grandcafé Willinks. Het lesgedeelte is van 18.45 tot 19.30 uur, daarna is er nog de mogelijkheid om het geleerde in praktijk te brengen in een partijtje en/of om een kijkje te nemen bij de schakers op de clubavond.

Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 1 oktober bij Gerard Klein Langenhorst (telefoon 0543-521221) of via een mail naar schaakwsg@hetnet.nl. Ook voor nadere vragen over de cursus.


Winnend debuut voor
leden PC Buitenbosch

WINTERSWIJK - Zaterdag 2 september namen diverse leden van ponyclub Buitenbosch deel aan de dressuur wedstrijd te Vragender. Chivanne Reurink maakte hier haar wedstrijd debuut met Aalbrinkhoeve's Flip en mocht gelijk de eerste prijs in ontvangst nemen. De andere proef reden ze naar een mooie tweede plaats. Ook voor Fuyun Dalas was dit haar wedstrijd debuut. Ook zij kwam aan de start met Aalbrinkhoeve's Flip. En ook zij mochten de eerste prijs in ontvangst nemen. De andere proef reden zij naar een derde plaats.


Najaars Jumping met Olympische winnaars

VRAGENDER - De PSC Najaars Jumping van 14 tot en met 17 september in Vragender kent een feestelijk tintje. Het is de officiële opening van het nieuwe buitenterrein dat deze zomer in gebruik is genomen op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Topruiters en regionale deelnemers hebben zich weer volop ingeschreven voor de springrubrieken.

De vierdaagse wedstrijd begint op donderdag, waar een opvallend duo op de startlijst staat in de klasse Z. Gerco Schröder heeft Glock's London ingeschreven, de 15-jarige voshengst waarmee hij in 2012 individueel zilver en teamzilver won op de Olympische Spelen in Londen.

Twee jaar later verwisselde hij via de Eurocommerce-veiling van eigenaar voor 8,6 miljoen euro. Glock's London is van onschatbare waarde geweest voor het Nederlandse springteam, maar afgelopen jaren kreeg te kampen met blessures waardoor hij meerdere periodes uit de spotlights raakte.

In Vragender komt de beroemde hengst op donderdag én zaterdag aan de start.

Hoofdnummer van het weekend is de 1.40m Grote Prijs op zaterdagmiddag om ongeveer 14.45 uur. Gerco Schröder neemt het hier op tegen eerdere winnaars in Vragender, zoals Willem Greve, Lars Kuster en Ester Blekkink, maar ook tegen zijn broer Ben Schröder en stalruiter Sjaak Sleiderink.

Thuisamazone Micky Morssinkhof, zondagmiddag nog vijfde in de 1.50m Grote Prijs van Ising am Chiemsee met Happy Girl, doet ook een gooi naar de eerste prijs van 1.000 euro.

Zodra de barrage van de Grote Prijs van start gaat, is iedereen namens familie Morssinkhof uitgenodigd voor de feestelijke 'Happy Hour' in het paviljoen. Op zondag is er de hele dag ponyspringen. De toegang is gratis.


www.psclichtenvoorde.nl