Arijan van Bavel kon het 'atje op Adje', onze 'first Lady' wel waarderen. Foto: Lydia ter Welle
Arijan van Bavel kon het 'atje op Adje', onze 'first Lady' wel waarderen. Foto: Lydia ter Welle

Herbert te Selle koning van Ratum

RATUM - Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september werd in Ratum het jaalijkse School- en Volksfeest gehouden. De welkomstborrel, Crazy Bingo, een grote optocht, de Dugar Drive Inn Show, vogelschieten, volksspelen en de afsluitende avond met Lady en de Vageband zorgden voor een geweldig feest in Ratum. Herbert te Selle loste het beslissende schot bij het vogelschieten, hij het zijn Jannine mogen zich dit jaar het Koningspaar van Ratum noemen.

Vrijdagochtend 1 september opende voorzitter Arjan ter Haar, het Ratums School- en Volksfeest. Daarbij waren, onder genot van een welkomstborrel, ook aanwezig burgemeester Joris Bengevoord en en zijn partner Arijan van Bavel. Als ingezetenen van Ratum waren ze die avond ook nog aanwezig om de sfeer in Gebouw Emma te proeven. Onder een stralend zonnetje vertrok de optocht vrijdagmorgen onder begeleiding van Crescendo voor een Rondje Hesselinkhoek/Gellinkdarp, bij Jan en Gerrie Krosenbrink werd een aangename stop gehouden. De prachtige optocht met vele originele teksten verhoogden de sfeer. Maar liefst zestien grote en vier kleine wagens deden mee, dit was wederom een record aantal deelnemers. Later werd de wagen 'vreemde vogels' als mooiste creatie gekozen. Het prins- en prinsesschieten werd dit jaar gewonnen door prins Sijmen Huls die samen met zijn vriendin Margot Putto een prachtige daaropvolgende huldiging in ontvangst mochten nemen. Op vrijdagavond werd een eigen gemaakte Crazy Bingo gespeeld. De zaterdagmorgen ging een bont gezelschap om 9.00 uur op weg naar het koningspaar Sjors Heijltjes en Sharon ter Haar. Gerrit Ros de vogelmaker, had een bijzonder vogel in elkaar geknutseld. Spannend bleef het heel lang, de vogel wipte meerdere keren maar bleef zitten tot het 129ste schot. Herbert te Selle was de gelukkige, samen met Janine vormt hij het nieuwe koningspaar van Ratum.
Het raadspel werd gewonnen door Jan Siebelink. Het raden van de winnende wagen door Bert Nijman, de verloting door Kay Selker en Ilona van Eerden had de koning juist voorspeld. Het vogelschieten onder de 50 werd gewonnen door Chiel Stemerdink, boven de 50 won Bert Colstee. Bij de vrouwen won Anita Huls. Het fladderschieten werd gewonnen door Willie Stemerdink, bij de jeugd was de winnaar Niels Wiggers. Het nieuwe koningspaar werd de avond met een mooie graafmachine het gebouw voorgereden en als het ware letterlijk afgezet voor het Gebouw Emma. Het teamspel was goed voor een felle hoepelstrijd het zorgde er mede voor dat de zaal weer snel vol was. De band Lady en de Vageband nam daarna het stokje over om de Ratummers de laatste energie van deze dagen op te laten maken. Ratum kijkt terug op twee geweldige dagen feest.

Venga Boys. Foto: PR