Rosanne Reitsema. Foto: PR
Rosanne Reitsema. Foto: PR Foto:

Monumentendag start met harpgeluiden

WINTERSWIJK - Zaterdag 9 september wordt om 10 uur in de Jacobskerk op de Markt in Winterswijk de Monumentendag geopend met harpiste Rosanne Reitsema.

Rosanne wordt begeleid door de afdeling symfonie van de Kon. WOV. Zij spelen gezamenlijk Spaanse dansen. Daarnaast speelt Rosanne een solostuk, The Minstrel's Adieu to His Native Land van John Thomas.
Rosanne begon op haar zevende met harples. Vanaf haar vijftiende zat zij in de juniorklas en later volgde de vooropleiding harp aan het conservatorium in Rotterdam. Na de middelbare school combineerde ze haar studie aan de University College Roosevelt in Middelburg met muziektheorie en harplessen aan het conservatorium in Rotterdam. Naast orkest- of solo-optredens vormt ze met haar broer op cello het duo Amestyr. Het duo speelt klassieke muziek, Ierse volksmuziek, bewerkingen van popnummers en eigen composities.

De KWOV onder leiding van Anke Lefferts levert al verscheidene jaren een muzikale bijdrage aan de opening van de Monumentendag en speelt naast de Spaanse dansen dit jaar een werk van Albinoni.

Iedereen is van harte welkom op deze muzikale start van de Monumentendag om 10 uur in de Jacobskerk.